Palma odveo 700 studenata u Beč

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2015, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma odveo 700 studenata u Beč

U organizaciji Skupštine grada Jagodine, večeras je 700 studenata otputovalo za Beč, gde će boraviti do 11. novembra.

Oni će posetiti Univerzitet u Beču, prosvetne i kulturne institucije tog grada, upoznati se sa načinom studiranja, a u slobodno vreme posetiće carsku palatu Šenbrun, najposećeniju turističku lokaciju Beča i Austrije, zatim dvorac Hofburg, Centar razonode i veliki točak u zabavnom parku Parter...

Studente, koji su iz 55 opština u Srbiji i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grada Prijedora u Republici Srpskoj, predvodi predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma.

Sa studentima, koji studiraju u Jagodini i oni iz tog grada koji studiraju u drugim mestima Srbije i inostranstvu, putuje i grupa privrednika i političara.

Za ovo putovanje Skupština grada neće potrošiti ni dinar iz budžeta, sve troškove snose donatori, koji su studentima obezbedili i džeparac od po 15 evra, rekao je ranije Marković.

Privrednici će imati susret sa privrednicima, političari sa političarima vladajućih i opozicionih partija, a razgovaraće se o privrednoj i političkoj saradnji Jagodine i Beča, Srbije i Austrije.

Susrete je organizovala Ambasada Srbije u Beču.

Poseta studenata Beču biće motiv za njih da bolje uče, da na vreme daju ispite i diplomiraju. Novac uložen u učenike i studente nije bačen, ocenio je Marković.

On je ocenio da, oko 30 odsto studenata koji završe osnovne studije u Jagodini, posle studija ostaju u ovom gradu i istakao da će se angažovati, da fakulteti u Jagodini "dobiju još smerova".

Mi se razlikujemo od drugih gradova u Srbiji, ne samo po organizovanju ovakvih putovanja za mlade, već i po brizi o njihovom sutra, zapošljavanju. On je podsetio da studenti u Jagodini imaju besplatne ulaznice za Akva park, ZOO vrt, Muzej voštanih figura, ulaznice za fudbalske utakmice koje igra superligaš "Jagodina" na svom terenu.

Skupština grada Jagodine, od 2010. organizuje putovanje studenata u Beč, i te godine išlo je 230 studenata, 2012. godine 400, a 2013. čak 900, u dva navrata u februaru 400 i u oktobru 500 studenata, a prošle godine išlo je 600 studenata. Sa ovom turom to je ukupno 2.830.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.