Palma: Šteta u Jagodini nije mala

Izvor: B92, 29.Maj.2014, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma: Šteta u Jagodini nije mala

Jagodina -- Dragan Marković - Palma ocenio je danas da šteta od polave u Jagodini nije mala i istakao da se grad mora organizovati, kako bi život što pre vratili u normalu.

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije o otklanjanju posledica poplava, predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik rekao da ne možemo da čekamo, da sedimo skrštenih ruku, da nam neko da nešto, već da sami moramo da se organizujemo kako bi vratili život u normalu, onako kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo pre poplave.

"Mi danas završavamo finansijsku procenu kompletne štete, imamo broj domaćinstava, broj hektara, a Komisija ne može da stigne da uradi finansijsku procenu", rekao je Marković.

Sutra i u subotu, dodao je, zakazali smo sastanke sa gradjanima čije su kuće poplavljene, želimo da čujemo njihovo mišljenje o onome što smo do sada radili za njih i šta predlažu, šta u ovom trenutku i u narednom periodu možemo da uradimo za njih i šta je to najneophodnije.

Marković je istakao da će gradjani, nezavisno od procene komisija, izneti svoje mišljenje o nastaloj šteti i da su pozvani ljudi sa tri lokacije.

Marković je takodje obavestio da su danas Jagodinu napustili spasioci iz Bugarske "koji su veoma dobro radili, njihove pumpe su, bez oprestanka 24 sata radile i crpele vodi iz poplavljenih područja".

On je napomenuo da će distribucija namestaja poplavljenim domaćinstvima početi u ponedeljak, "možda u nedelju, a prioritet će imati domaćinstva sa više članova u porodicu i sa većim oštećenjem namestaja".

"U ovom trenutku smo uplatili jednu trećinu od broja kreveta i ormara i drugog i naručili jednu četvrtinu od potrebnih frižidera i šporeta", naveo je Marković.

Kako je objasnio, pomoć u nameštaju će dobiti svi koji su na spisku, ali ne mogu svi odjednom i to će trajati oko 15 do 20 dana, jer ni proizvodjač ne može da stigne da proizvede svu tu količinu a problem je i montaža.

"Naručeno je 400 krevata, a najpre će nameštaj ići domaćinstvima u selima uz regionalni put Jagodina - Rekovac: Leštar, Bresje, Glavinci, Kolare... Biće im dostavljen u dvorišta", istakao je Marković.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Palma: Šteta u Jagodini nije mala

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2014

JAGODINA - Dragan Marković - Palma ocijenio je danas da šteta od polave u Jagodini nije mala i istakao da se grad mora organizovati, kako bi život što prije vratili u normalu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.