Palma: Srbija nikada popularnija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2015, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma: Srbija nikada popularnija

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma ocenio je večeras da Srbija nikada nije bila popularnija nego što je u poslednje četiri godine, a Jagodina, kako je rekao, to izvrsno koristi.

"Vlada je stvorila dobar poslovni ambijent, a mi Jagodinci smo to dobro iskoristili, doveli ceo svet u Jagodinu kada su u pitanju investitori", rekao je Marković na tradicionalnom novogodišnjem koktelu, kojem je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prisustvovalo više od 5.000 građana, privrednika, poljoprivrednika, javnih i sportskih radnika, predstavnika policije, crkve, pravosuđa, vojske, studenata...

"Doveli smo Evropu, Rusiju, a boravak naše državne delegacije u Kini ja sam iskoristio i u Jagodinu doveo 35 zainteresovanih investitora, i sad znam, biće napravljena i jedna kineska fabrika", rekao je Marković.

On je naveo da je bogat onaj koji ima Evropu, Kinu, Rusiju i da će biti napravljene dve do tri fabrike i da će "raditi ovde za dve godine".

"Kada sam pravio i zapalio olimpijsku baklju u Industrijskoj zona u vreme Olimpijade u Sočiju, neki su mi se smejali, a ja sam rekao onih pet krugova simbolično predstavljaju pet stranih investitora u Jagodini. Nažalost onih koji su se tad smejali, sada ima devet stranih investitora u Jagodini", rekao je Marković.

On je dodao da će do kraja 2016. godine u jagodinskoj Industrijskog zoni biti zaposleno preko 3.500 ljudi.

"To je ogroman uspeh za naš grad i tu nećemo stati. Moraćemo da napravimo još jednu Industrijsku zonu, imajući u vidu da mi sada imamo devet stranih ambasadora koji žive i rade u Jagodini i ja više ne predstavljam Jagodinu i Skupština grad, sada je predstavljaju ti investitori u Jagodini i pričaju kako sve ono što obećamo i grad i Vlada Srbije, ispoštujemo", rekao je Marković.

Danas su u Srbiji najveći problem nova radna mesta, ocenio je Marković i poručio kolegama u lokalnim samoupravama i političarima da ne čekaju na predsednika Vlade Aleksandra Vučića i prvog potpredsednika Ivicu Dačića i ministre da im nađu investitora, već da to rade sami, a on će im dati recept za to ako ga žele.

"Jagodina je kao Barselona - gde god smo se takmičili osvojili smo prvo mesto", dodao je Marković.

On je istakao da se na večerašnji koktel odazvalo više od 5.000 ljudi, "Odziv je 160 odsto, a da smo rekli ko će večeras da peva i SPENS bi bio mali a ne Sportska hala JASA", poručio je Palma.

Koktelu je prisustvovao i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić, visoki funkcioneri SPS Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović...

Pevali su Aca Lukas i Olja Karleuša.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.