Padobrani prekrili nebo nad Jagodinom

Izvor: Politika, 20.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Padobrani prekrili nebo nad Jagodinom

Jagodina – Proteklog vikenda na prostranim terenima Sportskog centra JASSA održan je 10. Memorijalni međunarodni padobranski kup „Goran Ostojić i svi pali borci”, u organizaciji Aero kluba „Jagodina” koji ove godine obeležava 70 godina od osnivanja.

U idealnim vremenskim uslovima raznobojne padobranske kupole nad jagodinskim nebom, raskrilili su takmičari iz Banjaluke, Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Paraćina, Prijedora, Makedonije, Smedereva, Jagodine, Zrenjanina, Novog Sada, Subotice i Vojske Srbije, koju su predstavljali specijalci iz 63. padobranske brigade, koju je do pogibije na Kosovu 1999. predvodio potpukovnik Goran Ostojić, rodom iz Jagodine. Neki od padobranskih klubova, u preciznom doskoku na cilj, imali su po dva tima, tako da je na ovom atraktivnom padobranskom mitingu učestvovalo ukupno 14 ekipa koje su skakale sa visine od 4.000 metara a do te „startne kote” podizao ih je moćni desantni helikopter Vojske Srbije Mi-8. Posebnu pažnju su u svom zemaljskom boksu, ali i na nebu, privlačili padobranci Vojske Srbije iz 63. padobranske brigade, koji su još jednom dokazali da su prave „Nebeske vidre” kako im se i zove takmičarska ekipa. Inače, rezultati sa ovog memorijalnog kupa, u kojoj je svaki četvoročlani tim imao seriju od osam skokova, bodovali su se ekipno i pojedinačno, za prvenstvo države, ali i za sastav naše reprezentacije za naredna međunarodna padobranska nadmetanja.

Finale ovog dvodnevnog padobranskog nadmetanja, u kome je izveden i desant tridesetak padobranaca koji su istovremeno iskočili iz helikoptera, začinio je juče svojim akrobatskim nebeskim bravurama jagodinski pilot veteran, i odbornik u ovdašnjoj gradskoj skupštini Miladin Stevanović, koji je upravljajući avionom „zlin-526-F” ledio krv u žilama mnogobrojnih posmatrača, koji su se upravo zbog njegove avio-akrobatike, koja je često bila na ivici rizika, okupili na završnici ovog tradicionalnog međunarodnog aero-padobranskog mitinga u Jagodini.

R. Milanović

[objavljeno: 21/07/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.