Padobranac: Sam Bog me je spasao

Izvor: B92, 29.Jul.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Padobranac: Sam Bog me je spasao

Jagodina -- Padobranac Srba Savić (58) privatnik iz Ćuprije, preživeo je juče pad sa visine od 1.000 metara. On je nakon udarca o zemlju prošao samo sa pelomima.

Njemu se nije otvorio nijedan od dva padobrana.

Ovaj iskusni padobranac koji u svojoj padobranskoj knjižici ima 1.600 skokova, kaže da ga je "ovog puta sam Bog spasao".

"Za mene je to bio rutinski skok. Nikada do sada u ovakvim situacijama nisam imao problema. Sve se dešavalo munjevito. Povukao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam ručicu za glavni padobran, ali se on nije otvorio kako treba. Zapetljali su se konopci i kupola nije mogla da se raširi. Onda sam aktivirao pomoćni padobran, ali na nesreću, on je poleteo pravo ka ovom glavnom i zapetljao se u njega“, priča za "Blic“ ovaj padobranac i dodaje:

"Borio sam se za život tih dvadesetak sekundi, ne sećam se dobro ni šta sam sve radio. Znam samo da sam pao na zemlju i da me je noga mnogo zabolela."

Srba Saviić je bio pripadnik 63. Padobranske brigade i veoma iskusan padobranac. Preživeo je , kako sam kaže, teške trenutke, ali mu se do sada nje desilo da se padobran ne orvori.

Juče je na mitingu u Jagodini povređen još jedan padobranac. Aleksandar Pavlović povređen je prilikom kočenja padobranskim krilom. On je prema prvim informacijama, sa deset metara visine naglo pao i svom silinom udario u tlo.

Savić ima prelom vrata i desne butne kosti i potrebno mu je ugraditi veštački kuk na desnoj nozi“, rekao je za "Blic“ ortoped u jagodinskoj bolnici Miki Zarkov i dodao:

“Radimo takve operacije, ali trenutno nemamo kuk i zbog toga smo kontaktirali kolege u Kragujevgcu gde je Savić i prebačen. Kada je reč o Pavloviću on ima nagnječenje slabinskog dela kičme i povredu karlice i postoji sumnja na prelom slabinskog pršljena. Potrebni su još neki snimci i analize kako bismo detaljnije dijagnostikovali povrede“, rekao je Zarkov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.