Otac zlostavljane bebe: Nismo monstrumi kakvim nas predstavljaju

Izvor: 24sata, 03.Nov.2014, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac zlostavljane bebe: Nismo monstrumi kakvim nas predstavljaju

Zoran Bojović (45) iz Slatine kod Jagodine, otac šestomesečnog dečaka koji je zbog stravičnih preloma, podliva i hematoma po celom telu hospitalizovan u jagodinskoj bolnici, tvrdi da su on i supruga (17) neopravdano predstavljeni kao monstrumi, te da će sve učiniti da zadrži suprugu i dete u kući.

- Proživljavamo pravi horor i stahotu proteklih dana. Posle svega, ljudi o meni i supruzi misle da smo ratni zločinci i zlikovci, a policija je mislila da ću da pucam na njih >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << kada su došli kod mene, ko zna šta su čuli o meni od lekara - počinje svoju priču otac bebe.

Pročitajte još:

HOROR U JAGODINI Lekari se bore da spasu zlostavljanu bebu, majka (17) na psihijatriji

DOKTORI I POLICIJA PLAKALI Šestomesečna beba seksualno zlostavljana i lomljene joj kosti

On tvrdi da svog sina nije povredio, a da je u petak uveče, kad je došao s posla, video podliv ispod bebinog oka i da ga je odmah odveo doktoru.

- Supruga mi je kazala je zaspao na varalici i da je to od toga. Međutim, lekari su ustanovili prelom desne rukice i ključne kosti. Stavljen je gips, a kasnije u toku noći su policajci došli da me hapse - nastavlja svoju priču Bojović, koji je po privođenju proveo nekoliko sati na ispitivanju.

Zoran sa maloletnom suprugom živi dve i po godine, a venčali su se 7. aprila, pred njen porođaj. Za njihov brak je odobrenje dao Centar za socijalni rad iz Varvarina, pod čijim je starateljstvom majka i bila, s obzirom na svoju mentalnu ometenost u razvoju. Prema detetu je, tvrdi otac, uvek bila pažljiva.

- To što se desilo bebi sigurno nije namerno uradila, ubeđen sam da je tu reč o neiskustvu - kaže on.

Povrede kod bebe su nasilne!

Direktor Opšte bolnice u Jagodini dr Darko Miletić, izjavio je danas Tanjugu, da je beba Bojović stabilno i da mu život nije ugrožen.

- Komisija za zlostavljanje dece Opšte bolnice, sastavljena od petoro lekara pedijatara, zaključila je da se radi o povredama, da su uzrok prelomu ruke i hematomima nasilne povrede i obratila se Policijskoj upravi i Centru za socijalni rad koji to sada imaju u svojoj proceduri - rekao je Miletić.

- Brojni hematomi (krvni podlivi-modrice) nisu zbog hematoloških problema (bolesti krvi), sve smo temeljito iskontrolisali, već se sigurno radi o nasilnim povredama - rekao je Miletić.

On je napomenuo da je psihijatrijskim pregledom majke utvrđena retardiranost.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.