Organska vina iz Jagodine

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 17.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organska vina iz Jagodine

JAGODINA - U Jagodinskim vinogradima, uz revitalizaciju sadašnji zasada na 60 hektara, biće podignuti novi za prizvodnju organskih vina, a novi vlasnik Ljubiša Milosavljević, planira i izgradnju vinarije, hotela, ergele i uključivanje vinogorja tog kraja u "Vinski turizam".

- Investicija je vredna oko četiri miliona evra, a trebalo bi da se realizuje u narednih pet godina. Sa partnerima iz Nemačke razgovaramo o izgradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vinarije koja će biti kapaciteta 700.000 boca, a hotel će imati 30 soba i šest apartmana i biće jedan od najlepših u Srbiji - izjavio je suvlasnik u ovom projektu Dušan Stojanović, i precizirao da će novi zasadi za proizvodnju organskog vina, bez hemije, biti podignuti ove godine, hotel izgrađen iduće, dok će se vinarija graditi nešto duže.

Stojanović je napomenuo da se planira i revitalizacija "Jagodinske ružice", poznate vrste crnog vina, koje se poslednje tri godine puni u Vranju.

- Kada je reč o "Vinskom turizma" to podrazumeva da imate vonogorje i mi, uz naše vinograde, želimo da u ovu granu privrede uključimo i revitalizijemo i vinograde u Međureču, Jovačke vinograde kod Ćuprije, vinograde Oparića kod Rekovca, čija će vina imati zaštitni znak. Bio bi to vinogradarski rejon, sa vinima geografskog porekla obeležena evidencionom markicom, u skladu sa propisima Evropske unije - objasnio je Stojanović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.