Izvor: Blic, 11.Avg.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizacija slepih ljuta na jagodinsku vlast: Ne šaljite nas na more, platite nam račune

Međuopštinska organizacija slepih u Jagodini već dve i po godine je u velikim finansijskim problemima zbog dugova za grejanje, jer tužbe JP Toplana, koja je pod ingerencijom grada, prete da ugase tu organizaciju.

U organizaciji kažu da gradska uprava nema sluha za rešavanje njihovih problema, pa se događa da ih u isto vreme utužuju lokalna javna preduzeća, a da 57 članova te organizacije dobiju plaćen boravak na moru u organizaciji grada.

- Uputili smo predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gradskoj upravi da novac za more preusmere na plaćanje dugova za grejanje, jer JP Toplani dugujemo 650.000 dinara. Međutim, dobili smo odgovor da ta transakcija nije moguća i da će naši članovi ići na more. Cena odmora na moru je najmanje 100 evra, dakle reč je o 5.700 evra. Plašimo se da će sudski izvršioci, koje angažuje JP Toplana, da prodaju naše prostorije - ogorčen je predsednik udruženja Zoran Ajduković.

On ističe da su slepi uputili zahtev za hitan prijem kod gradnačelnika i predsednik skupštine zbog trajne nemogućnosti plaćanja mesečnih troškova za komunalne račune i administrativnog radnika. Budžetom je predviđena da ta organizacija prošle godine dobije 200.000 dinara, ali realizovano je oko 90.000, što je malo u odnosu na godišnje račune za grejanje od oko 120.000 dinara.

- Komunalna preduzeća i grad nisu obavestili udruženje o prestanku subvencija za komunalne račune članova udruženja. Članovi su to saznali tek kada su dobili opomene pred tužbu zbog nagomilanih računa od 18.000 dinara. Ako u okviru grada ne možemo da rešimo problem ići ćemo na više instance. U suprotnom zatvorićemo savez, jer ovako više ne možemo da funkcionišemo - izričit je Ajduković.

Načelnik Društvenih delatnosti u gradskoj upravi Marinko Kiklić kaže da je Udruženje slepih ima regionalni status i da su pokušali da kontaktiraju sa drugim lokalnim samoupravama.

- Kazali su nam da je najveći deo članova iz Jagodine, što je tačno. Pitanje računa za struju i grejanje rešavaćemo u narednom periodu, imamo pripremljene predloge. Članovi udruženja ići će na more kako je obećao predsednik Dragan Marković. Nema govora o tome da će da se oduzimaju prostorije udruženja zbog komunalnih dugova - ističe on.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.