Opada vodostaj Velike Morave, ali i dalje oprez

Izvor: Vesti-online.com, 02.Apr.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opada vodostaj Velike Morave, ali i dalje oprez

Nivo Velike Morave opada kroz Pomoravlje, od Vrvarina do Bagrdana, ali i dalje treba biti oprezan, poručio je danas načelnik Štaba za vanredne sitauacije MUP za Pomoravski okrug u Jagodini Goran Kušić.

- Na svim mernim stanicama nivo Velike Morave opada, kod Vravarina je u odnosu na juče, niži za 77 centimetara, ali i dalje treba biti na oprezu, i sve je u pripravnosti i dalje, još nekoliko dana, zavisi od metereološke prognoze, rekao je Kušić Tanjugu.

Situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se stabilizuje, ali Morava raste nizvodno, i kod Ljubičevskog mosta (Požarevac) nivo je dostigao 220 centimetara, kod Bagrdana (Jagodina) je 577 centimatara, podsetio je Kušić.

Kušić je napomenu da je saobraćaj na saobraćajnici Paraćin - Raševica, zbog izlivanja Velke Morave u selu Čepur kod Paraćina, već četvrti dan u prekidu, "ali postoji mogućnost da danas posle podne ili sutra bude normalizovan".

Na manjim rekama i potocima, posle jučerašnje kiše vodostaj je nešto porastao ali je daleko od neke pretnje i izlivanja, dodao je Kušić.

On je ponovio da "nema ni jednu informaciju sa terena da je neko ugrožen i da mu treba pomoć".

Snabdevanje strujom, vodom, gasom je uredno, rade telefoni i škole, dodao je on.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.