Očekuje se stabilizacija cene mesa narednih dana

Izvor: Press, 07.Avg.2016, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuje se stabilizacija cene mesa narednih dana

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine Vesna Kovač izjavila je danas da se u narednim danima očekuje stabilizacija cena mesa.
Foto Tanjug/ S.Radovanović, arhiva
Kovač je za RTS rekla i da nema razloga za poskupljenje šećera, te da je trenutna nestašica nastala zbog remonta šećerane.
"Rekli su nam da je u pitanju remont šećerana, tako da je trenutno bila nestašica u Jagodini, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nema nikakvog razloga da poskupi šećer, jer ga ima dovoljno na srpskom tržištu", rekla je Kovač.
Ona je dodala da država nerado direktno interveniše na tržištu, već može samo da bude usmeravajući faktor za funkcionisanje tržišta.
"Ali, ukoliko dođe do poremećaja na tržištu bilo u pogledu snabdevenosti ili enormnog povećanja cena, država će intervenisati iz robnih rezervi, a u koliko ni to ne da zadovoljavajuće rezultate, svakako da ćemo ići merama za olakšanje uvoza, ili čak interventnog uvoza", rekla je ona.
Kovač je dodala da se, na osnovu polugodišnjeg rezultata, očekuje da će inflacija ove godine biti na nešto niža od planiranih 3,5 odsto.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.