Obnovljen rad „Šarene radionice

Izvor: Press, 06.Sep.2010, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljen rad „Šarene radionice"

U Jagodinskom kulturnom centru juče je obnovljen rad „Šarene radionice" koji je prekinut u decembru 2000. godine. Prvi radioničari pevali su pesme iz nekoliko dečjih mjuzikala, koji su odigrani preko 100 puta na scenama od Leskovca do Subotice
Popularna dečja grupa iz Jagodine nastavlja rad sa novim klincima, koje predvodi osnivač „Šarene radionice" knjiženik Predrag Peđa >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Trajković.
- Dugo sam se opirao ideji da „Šarena radionica", posle prekida rada bude obnovljena, ali presudna je bila kulturna baština koja je ostala za nama. Zaista je velika šteta i greh da nove generacije ne uživaju u izvođenju, slušanju i gledanju starih, ali i novih songova, kao i dramskih tekstova. „Šarena radionica" doživela je 19 radio-emisija, isto toliko podlistaka u nedeljniku „Novi put", a kad su nas skinuli sa programa nastavili smo da radimo kao prvi srpski dečji kabare. Baština koja je ostale iza „Šarene radionice" ogleda se u 40 originalnih songova, koje je radilo devet kompozitora, više stotina dramskih tekstova od kojih su nastale četiri knjige edicije „Šarene radionice" kao i edicija „Zvono". Prva radionica imala je 18 članova, koji su sad uspešni ljudi u svojim profesijama - rekao je Peđa Trajković.
Nova radionica osvežena je mlađim autorskim snagama, koje će pomoći i u radu sa decom. Trenutno je na okupu 17 dece. Najmlađa je šestogodišnja Staša, a najstariji su dvanaestogodišnjaci. U toku je prijem nove talentovane dece u „Šarenu radionicu".
- Izvesno je da će se pojaviti dva mjuzikla, prvi za mesec dana - „Sve je samo rokenrol". Glasovna pomoć nam stiže od velikog hora iz škole za solo pevanje. Drugi mjuzikl je „Kad je džungla, nek je sa muzikom". Reč je o velikom projektu i on će se pojaviti do kraja godine - kaže Trajković.
Pogledaj vesti o: Jagodina,   Subotica

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.