OBRADOVIĆ OTVORIO NOVU ZGRADU ELEKTROTEHNIČKE ŠKOLE

Izvor: Kurir, 16.Jan.2012, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBRADOVIĆ OTVORIO NOVU ZGRADU ELEKTROTEHNIČKE ŠKOLE

Za poslednjih sedam godina dato 41 milion evra za projekat "Program modernizacija škola" u okviru kojeg su napravljene 22 nove škole, rekao ministar prosvete i nauke

JAGODINA - Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović otvorio je danas u Jagodini novu zgradu Elektrotehničke i građevinske škole "Nikola Tesla".

Obradović je izjavio da je za poslednjih sedam godina dato 41 milion evra za projekat "Program modernizacija škola". Napravljene su 22 nove škole >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Srbiji, uključujući i zgradu u Jagodini.

Ministar je najavio da će u narednih nekoliko meseci u modernizaciju škola biti uloženo još 30 miliona.

Sredstva za novu zgradu škole u Jagodini dale su Vlada Srbije i Evropska investiciona banka koja je odobrila zajam od 50 miliona evra za ceo program, a za školu "Nikola Tesla" čija je izgradnja počela 1995. godine, dato je više od milion evra.

Direktor kancelarije Evropske invrsticione banke za Zapadni Balkan Andreas Beikos je kazao da je za izgradnju zgrade dato oko 755.000 evra, a za nameštaj i opremu 300.000 evra. Izradu projekta i infrastrukturne uslove obezbedila je lokalna samouprava.

"Ovaj projekat je deo podrške EIB obrazovanju sa ciljem da se unaprede kvalitet i uslovi obrazovanja za sve učenike, i da ulaganje u školske objekte širom Srbije bude efikasnije", kazao je Beikos.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković je predložio da EIB i Andreas Beikos budu proglašeni za počasne građane jer su u taj grad uložili više od milion evra.

Prema rečima direktora škole Žarka Tasića, nova zgrada ima 4.000 kvadratnih metara, 17 učionica i 29 savremeno opremljenih kabineta.

Srednja škola "Nikola Tesla" ima 760 učenika u 31 odeljenju, koje priprema za 11 zanimanja.

Od 2008. godine do sada Minstarstvo prosvete je realizovalo 583 projekata. Prema rečima ministra Obradovića, od toga su 383 u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja i 200 u oblasti đačkog i studentskog standarda. Za to je utrošeno 1,58 milijardi dinara iz budžeta.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Posle 17 godina od početka izgradnje, EGŠ " Nikola Tesla" počela sa radom

Izvor: Beta OMS, 17.Jan.2012, 15:42

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, ministar prosvete i nauke dr Žarko Obradović i direktor Evropske investcione banke za zapadni Balkan Andreas Beikos, svečano su danas otvorili, trenutno najsavremeniju školu u Srbiji, Elektrotehničku i Građevinsku školu "Nikola Tesla".

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.