Noćnoj straži nagrada Mija Aleksić

Izvor: RTS, 27.Mar.2019, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Noćnoj straži" nagrada "Mija Aleksić"

Najbolja predstava 48. "Dana komedije" u Jagodini i dobitnica nagrade "Mija Aleksić" je "Noćna straža", po tekstu Fedora Šilija u režiji Borisa Liješevića i u izvođenju Ateljea 212. Boris Liješević dobitnik je i statuete "Ćuran" za najbolje rediteljsko ostvarenje.
Statuete "Ćurana" za najbolja glumačka ostvarenja dobili su Ljubomir Bandović za ulogu Ilije Čvorovića u predstavi "Balkanski špijun",  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nela Mihajlović za ulogu Danice Čvorović u istoj predstavi i Milan Vasić za uloge u predstavi "Ženidba" i "Ljubav u Savamali".
Nagrada za najbolji savremeni komediografski tekst izveden na festivalu dodeljuje se Ivanu M. Laliću za predstavu "Ljubav u Savamali" Zvezdara teatra iz Beograda.
Specijalnu nagradu za glumačke bravure veterana dobio je ansambl predstave "Šuplji kamen" Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić".
Danica Grubački i Aleksandar Ristoski su najbolji mladi glumci ovogodišnjeg festivala.
Nagrada "Nikola Milić" za najbolju epizodnu ulogu pripala je Milutinu Miloševiću za ulogu podstanara u "Balkanskom špijunu".
Najbolji kostimi po odluci žirija bili su u predstavi "Noćna straža", a scenografija u predstavi "Tenor na zajam".
U stručnom žiriju su bili Violeta Jovanović, Vukica Strugar i predsednik žirija Goran Marković.
Najbolja predstava po ocenama publike je "Tenor na zajam" Narodnog pozorišta iz Sombora.
Nagrade će biti dodeljene na zatvaranju festivala.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spuštena zavesa na 48. Dane komedije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2019

Uručenjem nagrada i čitanjem poruke povodom Međunarodnog dana pozorišta, kojoj je ove godine autor režiser, dramski pisac i pozorišni pedagog sa Kube Karlos Seldran (Carlos Celedran) večeras je u Jagodini spuštena zavesa na 48. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.