Nema dovoljno novca za sve

Izvor: NaDlanu.com, 13.Dec.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema dovoljno novca za sve

JAGODINA, 13. decembra 2011. (Beta) - Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je u utorak da država koliko god je u mogućnosti pomaže učenicima koji postižu velike uspehe na medjunarodnim naučnim olimpijadama, ali da u budžetu nema dovoljno novca za sve.

JAGODINA, 13. decembra 2011. (Beta) - Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je u utorak da država koliko god je u mogućnosti pomaže učenicima koji postižu velike uspehe na medjunarodnim naučnim olimpijadama, ali da u budžetu nema dovoljno novca za sve.Obradović je komentarišući optužbe pojedinih učenika beogradske Matematičke gimnazije da im država ne pomaže dovoljno ukazao da "u odnosu na obim obaveza nema dovoljno novca za sve i da Ministarstvo prosvete pokušava da ravnomerno raspodeli sredstva"."Žao mi je što pojedini mladi takmičari ne razumeju da to što država daje za njihovo školovanje i što im pomažemo tokom takmičenja ili što im se deo novca izdvaja iz nauke, je sve zajedno novac poreskih obveznika koji se izdvaja i za njih", rekao je Obradović novinarima u Jagodini i dodao da ne mogu svima pomoći u punom iznosu koliko oni žele.Obradović je učenicima poručio da se država diči njihovim rezultatima, ali da oni ipak moraju da razumeju da ne mogu sami da postignu sve, jer pohadjaju državne škole i škola izdvaja novac za njihovo školovanje."Olimpijci su deo djačke populacije od 900.000 učenika i mi fantastičan novac izdvajamo za različite nivoe njihog školovanja. Naš budžet je jedan od najvećih u Srbiji, ali ako uzmete u obzir činjenicu da 90 odsto tih sredstava odlazi na plate zaposlenih, onda možete misliti koliko malo novca ostaje za sve ostalo", kazao je Obradović.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.