Navijač preminuo u Ivanjici, Vojvodina rutinski položila oružje u Jagodini, poraz Nišlija

Izvor: Blic, 23.Nov.2013, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijač preminuo u Ivanjici, Vojvodina rutinski položila oružje u Jagodini, poraz Nišlija

Odigrani su prvi mečevi 13. kola Jelen superlige, koje će sigurno ostati u senci tragedije u Ivanjici. Tamo su Javor i Radnički remizirali sa 1:1, a navijač je pao sa tribine, te je u bolnici preminuo. Radnički Niša sapleo se pošto je u Subotici poražen od Spartaka sa 1:0, dok je u derbiju začelja Donji Srem na svom terenu savladao Rad sa 2:0. Jagodina je totalno nadigrala Vojvodinu dobivši je sa 3:0, a najzaslužniji za pobedu "ćurana" bio je Aleksandar Pešić sa dva pogotka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i asistencijom.

Jagodina je odigrala sjajnu utakmicu protiv Vojvodina, te su "ćurani" u poslednjem minutu prvog poluvremena došli do vođstva preko Aleksandra Pešića koji je iskoristio centaršut Filipa Arsenijevića i matirao Srđana Žakulu.

Pešić je u 49. minutu bio u ulozi asistenta pošto je prešao odbranbenog igrača uputio loptu ka Milošu Lepoviću koji je udvostručio prednost.

Čuvar mreže Voše Žakula bio je nemoćan i u 70. minutu nakon što je Milan Đurić proigrao Pešića koji je potpisao siguran poraz Vojvodine u Jagodini.

Javor je na svom igralištu došao prvi do vođstva protiv Radničkog 1923 pogotkom Marka Docića u 13 minutu, dok je nakon nešto više od 40 sekundi igrač domaćih Željko Đoković dobio crveni karton zbog grubog starta.

Gostujući fudbaleri su se odmah revanširali pošto je na sličan način Lazar Rosić samo minut morao da napusti teren. Radnički je na gol čekao do 55. minutu kada je Vladimir Bubanja nakon kornera iskoristio priliku i postavio konačni rezultat.

Susret je, nažalost, obeležila smrt navijača koji je nakon srčanog udara bolničkim kolima hitno prevežen u klinički centar gde je nakon 45 minuta reanimacije preminuo.

Radnički iz Niša se nadao da će u Subotici protiv Spartaka izvojevati pobedu kako bi nastavio niz i držao čvrsto priključak za čelo tabele, ali su Nišlije poražene sa 1:0.

Pobedonosni pogodak postignut je u 74. minutu sa bele tačke, a egzekutor je bio Vladimir Torbica. Petar Jovanović je zbog starta u kaznenom prostoru zaradio žuti karton pošto je oborio Miloša Džugurdića za očigledan jedanaesterac.

Dogodila se rotacija na dnu prve srpske lige nakon što je Donji Srem porazio Rad sa 2:0 na svom terenu. Nemanja Lakić Pešić je na centaršut Radeta Krunića u 53. minutu postigao prvi pogodak, dok je Nikola Maraš zatresao sopstvenu mrežu u 66. minutu nakon što je Ognjan Damnjanović uputio loptu na pet metara od okvira gola.

Napredak je u Kruševcu rutinski sa 3:0 savladao OFK Beograd, a seriju je nakon promašaja Bogdana Planića otpočeo Srđan Dimitrov koji je u 15. minutu solo prodorom postavio 1:0.

Potvrda da "romantičari" neće moći da odnesu bodove iz Kruševca stigla je u 83. minutu pošto je Nenad Gavrić glavom na centaršut Miloš Cvetkovića udvostručio vođstvo. Konačnih 3:0 postavio je Radomir Koković u poslednjem minutu susreta.

Jelen superliga, 13. kolo:

Subota:

Javor - Radnički Kragujevac1:1 (1:0)

(Docić 13 - Bubanja 56)

Napredak - OFK Beograd 3:0 (1:0)

(Dimitrov 16, Gavrić 84, Koković 90)

Donji Srem - Rad 2:0 (0:0)

(Lakić-Pešić 53. Maraš 66a.g.)

Spartak - Radnički Niš1:0 (0:0)

(Torbica 74pen)

15:00 Jagodina - Vojvodina

17:00 Crvena zvezda - Sloboda

17:00 Čukarički - Novi Pazar

Nedelja:

13:00 Voždovac - Partizan

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Navijač preminuo u Ivanjici, Voša rutinski položila oružje u Jagodini, poraz Nišlija

Izvor: Blic, 23.Nov.2013

Odigrani su prvi mečevi 13. kola Jelen superlige, koje će sigurno ostati u senci tragedije u Ivanjici. Tamo su Javor i Radnički remizirali sa 1:1, a navijač je pao sa tribine, te je u bolnici preminuo. Radnički Niša sapleo se pošto je u Subotici poražen od Spartaka sa 1:0, dok je u derbiju začelja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.