Nagrada za novinarsku hrabrost

Izvor: RTS, 09.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za novinarsku hrabrost

Novinar RTS-a Branko Stanković, autor "Kvadrature kruga", dobitnik je nagrade za novinarsku hrabrost "Milan Pantić".

Autor emisije "Kvadratura kruga" Radio-televizije Srbije Branko Stanković dobitnik je nagrade za novinarsku hrabrost "Milan Pantić" za ovu godinu.

Odluku je doneo žiri sastavljen od prestavnika "Večernjih novosti", UNS-a, NUNS-a, nedeljnika "Novi put" iz Jagodine i Književnog kluba "Đura Jakšić" iz Jagodine.

Nagrada je ustanovljena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u znak sećanja na dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine Milana Pantića koji je mučki ubijen 11. juna 2001. godine ujutro u hodniku ispred svoga stana. Ubica još nije pronađen.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa, a biće uručena, po tradiciji, u Jagodini, na dan ubistva u Narodnoj biblioteci.

Ovu nagradu do sada su dobili novinari Jugoslav Ćosić, Živojin Rakočević, Mišo Ristović, Nikola Vrzić, Vladimir Mitrić, Zagorka Uskoković, Dragana Zečević i Darko Dimitrijević.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nagrada "Milan Pantić" autoru "Kvadrature kruga"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2009, 18:37

JAGODINA - Branko Stanković, novinar RTS i autor emisije „Kvadratura kruga", ovogodišnji je dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost „Milan Pantić", koju tradicionalno dodeljuju „Večernje novosti" u znak sećanja na ubijenog novinara Milana Pantića iz Jagodine...Ime na spomeniku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.