Na školsko zvono čekaju 14 godina

Izvor: Politika, 09.Sep.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na školsko zvono čekaju 14 godina

Jagodina – Gradnja Elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla" u Jagodini otpočela je još u prošlom veku, tačnije, 1995. Kamen temeljac položio je tadašnji ministar građevinarstva Branislav Ivković, uz obećanje da će nastava u novoj školi otpočeti za dve godine. Od tog obećanja prošlo je 14 školskih godina, a u međuvremenu su se Jagodinci naslušali priča o hroničnom nedostatku sredstava u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kasi Ministarstva prosvete i lokalne samouprave.

– Za završetak školske zgrade površine 2.200 kvadrata potrebno je još oko 36 miliona dinara, što će biti obezbeđeno iz fondova Ministarstva prosvete i NIP-a. Ako ova sredstva budu pristizala po očekivanoj dinamici, lokalnoj samoupravi će ostati samo da učionice i kabinete opremi inventarom, što uopšte nije sporno – izjavio je za naš list pre tačno godinu dana Života Starčević, načelnik jagodinske Školske uprave, uz napomenu da je u izgradnju ovog objekta do sada uloženo 145 miliona dinara. On je tada najavio i da će već naredne školske godine ova srednjoškolska ustanova biti u funkciji. Međutim, pokazalo se da je to bio optimizam bez pokrića.

– U međuvremenu, nekoliko puta sam na ovaj nedovršeni objekat, zarastao u korov, dovodio pomoćnike ministra prosvete koji su, kako to obično biva, sagledali problem, sve uredno zabeležili i vratili se u svoje beogradske kabinete iz kojih nikakav odgovor o finansijskoj pomoći nije stizao. Sa ovog već više od decenije „aktuelnog" gradilišta razneto je dosta neobezbeđenog građevinskog materijala, lokalni huligani porazbijali su mnoge prozore, a fasadu nagrdili grafitima – kaže Starčević u aktuelnoj izjavi za naš list.

U očekivanju svog krova nad glavom, učenici Elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla", njih 760, i dalje su podstanari u dve jagodinske srednje škole, i na ovdašnjem Pedagoškom fakultetu

R. Milanović

[objavljeno: 10/09/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.