NUNS: Počinioci i nalogodavci ubistva Milana Pantića i dalje nepoznati i nekažnjeni

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2020, 12:05

NUNS: Počinioci i nalogodavci ubistva Milana Pantića i dalje nepoznati i nekažnjeni

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas nadležne organe da preduzmu maksimalne napore da se počinioci i nalogodavci ubistva dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine Milana Pantića, koji su i dalje na slobodi i nepoznati javnosti, privedu pravdi.

U saopštenju NUNS podseća da je Milan Pantić ubijen 11. juna 2001. godine u Jagodini, u ulazu zgrade u kojoj je živeo, dok se vraćao iz prodavnice.

NUNS navodi da "uprkos činjenici da je pre tri >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godine policijska istraga okončana, kako su izjavljivali predstavnici Komisije za istraživanje ubistava novinara, optužnica je izostala".

"Istraga je pokazala da je Pantić ubijen zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu. Prema izjavama članova Komisije istraga koja je vođena svih ovih godina bila je puna propusta, a važne istražne radnje nisu izvedene kako treba, dok neke nisu ni preduzete", navodi se u saopštenju NUNS-a.

NUNS smatra da su nadležni organi dužni da objasne javnosti zašto je bilo potrebno toliko vremena da se istraga okonča, a naročito zašto se već tri godine čeka na podizanje optužnice.

NUNS je naveo i da se pridružuje zahtevu Komisije za istraživanje ubistava novinara da Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme slučaj ubistva novinara Milana Pantića.

"Podsećamo javnost da nekažnjivost zločina nad novinarima ima nesagledive posledice po bezbednost novinara, a samim tim i na slobodu medija i javno informisanje građana Srbije", navodi se u saopštenju NUNS-a.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.