Mrkonjić: Rekonstrukcija glupost

Izvor: B92, 04.Feb.2011, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Rekonstrukcija glupost

Jagodina -- Rekonstrukcija Vlade godinu dana pred izbore bi zaustavila mnoge projekte, smatra ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Ministar Mrkonjić dodaje da će vlada istrajati ceo mandat.

Mrkonjić je rekao da nema ništa protiv toga da se vrše promene u Vladi "u nekoj fazi, ali raditi to godinu dana pred izbore je katastrofa, jer bi došlo do pada realizacije svih projekata u ministarstvima u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi ministri bili promenjeni".

Mrkonjić je rekao da je "rekonstrukcija Vlade sada glupost".

"Ne vidim ljude u Srbiji bolje od nas i da bi mogli raditi bolje od nas", rekao je ministar Mrkonjić, dodajući i da njegova ostavka nije sporna.

"Kada sam ja u pitanju nema problema da odmah, za sat vremena, dam ostavku", rekao je on.

Mrkonjić je ponovio i da su za Vladu koridori 10 i 11 prioritet, jer oni Srbiju vode u Evropsku unija (EU), kao i da su preduslov dolaska stranog kapitala.

Ministar je rekao i da je zadovoljan sredstvima obezbeđenim u budžetu od 22 milijarde dinara, od kojih je 12,5 namenjeno železnici, a 1,5 do dve milijarde za lokalne saobraćajne probleme, ocenjujući da su ta sredstva dovoljna da se uradi ono što je planirano.

On je najavio da će "iduće godine biti završeni svi radovi na koridoru 10", dodajući da je za sve radove pripremljena dokumentacija, završena eksproprijacija, obezbeđen novac, a projekti su kvalitetni i privlače strane investitore i Svetsku banku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.