Ministarstvo nije za veće školarine

Izvor: B92, 27.Avg.2010, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo nije za veće školarine

Jagodina -- Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da školarine za upis na fakultet vanbudžetskih studenata ne treba povećavati.

On je rekao da će ministarstvo ovih dana uputiti pismo fakultetima da to ne rade, a za troškove na koje se fakulteti žale, ministarstvo će izdvojiti "veće iznose do kraja godine".

"Ovih dana uputićemo pismo fakultetima u kojem ćemo im reći da je stav ministarstva da školarine ne treba povećavati", rekao je Obradović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Nismo za to da se cene povecavaju, da idu preko ledja studenata, do kraja godine fakultetima ćemo dati veće iznose novca i rešićemo pitanje troškova koje imaju za nesmetan rad", istakao je ministar za televiziju "Palma Plus".

Obradović je objasnio da fakulteti povećanje školarina pravdaju tome što nisu dobili odgovarajuća sredstva za materijalne troškove, "što je tačno u odredjenoj meri, jer im se godinama, i kada je bilo novaca 2002-2003. nije davalo koliko je bilo potrebno".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.