Međunarodni dan starih - kako učiniti lepšim treće doba

Izvor: RTS, 01.Okt.2017, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni dan starih - kako učiniti lepšim treće doba

Poslednje dve godine broj starijih od 60 godina u Srbiji premašio je broj mlađih osoba do 18 godina. Danas, na međunarodni dan starih, počinje i mesec solidarnosti sa starim osobama. Cilj je da se vide problemi koje imaju osobe trećeg doba i da se adekvatno njihovim potrebama i problemima naprave dobri uslovi za njihov život i rad.
U Jagodini je sve organizovano u skladu sa godinama i poštovanjem najstarijih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sugrađana i svi žele da pokažu da duboka starost ne mora obavezno da asocira na patnju, bolest ili samoću.

Svečanošću u dvorištu Gerontološkog centra u Jagodini obeležen je Međunarodni dan starih. 
Korisnici navode da im je lepo u centru, da dane provode u društvu i igri.
Zahladnelo je i to prija korisnicima Centra, ali ovde su optimalni uslovi za većinu stanara. Leti su sve prostorije klimatizovane, sada već rade radijatori u skladu sa temperaturom.
Izuzetna pažnja se vodi za sve korisnike, posebno za nepokretne i visoko zavisne. Medicinsko osoblje spremno je da reaguje u svakom trenutku.
Milan Stojanović, direktor Gerontološkog centra u Jagodini navodi da je briga o starima prioritet.
"Briga o ljudima trećeg doba je zaista naš prioritet, ceo kolektiv veoma marljivo radi da bi pružili što bolju uslugu našim korisnicima. Konkretno kapaciteti Gerontološkog centra Jagodina su popunjieni skoro do poslednjeg mesta", objašnjava Stojanović.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.