Marković podelio pomoć za više od 1.300 građana

Izvor: Blic, 25.Feb.2011, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković podelio pomoć za više od 1.300 građana

JAGODINA - Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas više od 1.300 građana, koji su mu ukazali na svoje probleme, najčešće socijalne prirode, i svima koji su zatražili pomoć podelio po 2.000 do 5.000 dinara.

"Svi koji su danas zatražili pomoć dobili su je - bolesni za lekove 2.000 dinara, a majke sa više dece 5.000 dinara", rekao je Marković.

On je kazao da u okviru redovnih prijema građana dolazi sve više samohranih majki, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije samo specifičnost Jagodine, već cele Srbije, jer deca često žive bez jednog roditelja.

Marković je naveo da su svi bolesni koji su bili na prijemu besplatno vraćeni svojim kućama automobilima Skupštine grada, ili im je plaćen autobuski prevoz.

"Poslednje dve godine nemamo problema s komunalnom infrastrukturom, jer smo to rešili ranije i sada ljudi dolaze isključivo zbog socijalne pomoći koja je veliki problem", objasno je Marković.

On je najavio da će od 1. aprila u preduzećima grada biti zaposleno 200 mladih ljudi, čime će se ublažiti socijalna slika.

"Kada su počeli prijemi kod gradonačelnika 2005. godine, dolazilo je za pomoć 200 do 400 ljudi, sada dolazi i do 1.500, što govori da se ekonomska kriza produbljuje i sve se teže živi", izjavila je predsednica Komisija za socijana pitanja Mirjana Petrović.

Povezane vesti: Marković predlaže da Srbija pomogne Grčkoj

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palma pomaže gradjanima

Izvor: S media, 25.Feb.2011

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas više od 1.300 gradjana, koji su mu ukazali na svoje probleme, najčešće socijalne prirode, i svima koji su zatražili pomoć podelio po 2.000 do 5.000 dinara. ..Svi koji su danas zatražili pomoć dobili su je - bolesni za lekove 2.000...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.