Marković: Iskoristiti tržište Rusije

Izvor: Akter, 19.Avg.2014, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Iskoristiti tržište Rusije

Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma, ocenio je danas da privrednici i političari Srbije treba da iskoriste sankcije Rusije i da zauzmu mesto na tom velikom tržištu

Prema njegovim rečima ako privrednici u Srbiji sada ne iskoriste ova vanredna tri do četiri meseca i osvoje tržište Rusije, doći će neki drugi.

"Siguran sam da će Vlada Srbije podržati ovaj moj predlog", rekao je Marković u razgovoru sa novinarima povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Dana otvorenih vrata Jagodine i ocenio da je se "moramo boriti za svako radno mesto".

Marković je potsetio da je Jagodina, poslednjih pet godina dovela pet italijanskih investitora i jednog iz Rusije.

Za oko mesec dva dana očekujemo da još jedan investitor iz Italije počne gradnju fabrike u Jagodini, dodao je on precizirajući da je reč o Kompaniji za proizvodnju betonskih elemenata sa čeličnom konstrukcijom u kojoj će biti zaposleno 100 radnika.

Na danima otvorenih vrata, kada je ulaz bio besplatan za sve posetioce Akva parka, ZOO vrta i Muzeja voštanih figura, u Jagodinu je došlo više od 20.000 ljudi, a Marković je istakao da su došli iz sto gradova Srbije.

"Poznato je da je Jagodina turistički grada, ali kada vam u jednom danu dođe toliko ljudi, to znači da imaju šta da vide u Jagodini," ocenio je on.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.