Izvor: RTS, 22.Apr.2021, 21:12

Marinika Tepić tvrdi da ima još svedoka u slučaju "Palma", oko 400 žena iz Jagodine podnose prijave protiv nje

Potpredsednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić iznela je u javnost, kako je navela, iskaz još jednog svedoka da je predsednik JS Dragan Marković navodno podvodio maloletenice i žene. Istovremeno, 393 žena zaposlenih u javnoj upravi sprema krivične prijave protiv Marinike Tepić za uvredu.
Marinika Tepić je rekla da je je novi svedok funkcioner koji je godinama svedočio događajima na kojima su podvođene žene.
Prema rečima Marinike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tepić svedok je rekao da se to događalo tokom brojnih političko-privrednih putovanja u Paraliju, Beč, Rim i Pariz.
On tvrdi da su se ti događaji odvijali tokom proslava, a da su žene, koje je Marinika Tepić nazvala animir damama, putovale sa delegacijom.
Kaže da su neke od tih žena bile iz Jagodine, da je među njima bilo i onih koje formalno rade u javnim preduzećima, a sekretarice Dragana Markovića optužila je da su sve koordinisale.
Tepićeva je kao jednog od učesnika označila i gradonačelnika Jagodine Ratka Stevanovića.
Osnovnom javnom tužilaštvu u Jagodini žene zaposlene u javnom sektoru podnele su 393 pojedinačne krivične prijave protiv Marinike Tepić.
U prijavi piše da je Marinika Tepić tužena zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila "krivično delo izazivanja panike i nereda".
Jedna od njih, pomoćnica gradonačelnika Jagodine Marija Jovanović, u izjavi za RTS kaže da  žene zaposlene u javnom sektoru ne mogu da veruju da je "jedna žena na tako surov i ogavan način uvredila sve žene zaposlene u javnom sektoru optužbama da su do posla došle putem telefona za druženje".
"Marinika Tepić je u 'Utisku nedelje' rekla je da smo privođene u nekim stanovima i sobama. I da je ona koja se dobro pokazala na tim druženjima došla do posla, a one koje se nisu pokazale, da nisu ni zaposlene. Nama se, tj. Tužilaštvu se javilo 393 žena i danas smo podneli prvu krivičnu prijavu protiv Marinike Tepić", rekla je Jovanovićeva.
Veliko interesovanje žena u Jagodini za podnošenje krivičnih prijava je zato što su, kako kažu, uvređene i ogorčene, a kako RTS nezvanično saznaje u podnošenju prijava će im se pridružiti i muževi.
Nema mesta senzacionalizmu, prilika da se pokaže vladavina prava Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je da je otvaranje predmeta u tužilaštvu povodom optužbi protiv predsednika JS Dragana Markovića za podvođenje maloletnica prilika da se na delu pokažu vladavina prava i neselektivna pravda.
Ona je istakla da u slučaju kakav je ovaj nema mesta senzacionalizmu bez obzira što je reč o javnoj ličnosti i da će od reakcije u bilo kom takvom slučaju zavisiti buduće poverenje u institucije i da li će se žene ohrabriti.
Viši javni tužilac u Jagodini Branislav Vučković kaže da će o eventualnom izmeštanju postupka iz Jagodine odlučivati njegovi nadređeni, i dodaje da za sada za to nema zakonskog osnova.
Navodi da je u toku prikupljanje obaveštenja i da za sada nema krivične prijave u ovom slučaju jer je, kako kaže, predmet formiran na osnovu navoda u medijima.
Policija u narednom periodu treba da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju, da dostavi izveštaj Tužilaštvu a zatim će biti odlučeno da li ima mesta za pokretnje krivičnog postupka, rekao je Vučković.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.