Maletić i Trajkoviću nagrada Momčilo Tešić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2017, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maletić i Trajkoviću nagrada "Momčilo Tešić"

Književna nagrada "Momčilo Tešić" za sezonu 2015/2016. pripala je Gordani Maletić iz Beograda i Peđi Trajkoviću iz Jagodine, saopštilo je Udruženje književnika Srbije.

Maletić je nagrađena za roman "Legenda o neosvojivom gradu" (Laguna, Beograd, 2015), dok je Trajkoviću dodeljena nagrada za knjigu pesama "Svakog petka, utorkom u sredu" (Zmajeve dečje igre, Novi Sad, 2015).

Po uvidu u književna ostvarenja u oblasti belestristike za decu u prethodne dve godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jednoglasnu odluku doneo je žiri u sastavu Raša Popov (predsednik), Milijan Despotović i Branko Stevanović.

Knjige koje su objavljene 2016. ostaju u konkurenciji za nagradu u sezoni 2016/2017.

Književna nagrada "Momčilo Tešić" dodeljuje se domaćim autorima knjiga za decu koje znatno doprinose raznolikosti ovog segmenta književnog stvaralaštva, a u kojima je, prema mišljenju žirija, primetan trag retorike Tešićevih junaka, čija neposrednost, uz nesputanu maštovitost i duhovitost, spaja savremene pisce sa književnim nasleđem i mladim čitaocima.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.