Majstorsko pismo za kolara i sodadžiju

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 26.Jun.2010, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majstorsko pismo za kolara i sodadžiju

JAGODINA - Zanatska komora Srbije uručila je "majstorska pisma" i sertifikate za četrnaestoro članova Udruženja "Etnoforma" iz Jagodine, koje se bavi oživljavanjem starih zanata, izjavila je predsednica udruženja Olga Nešić.

Sa dobijanjem "majstorskih pisama", članovima "Etnoforme" se pružaju mogućnosti za dalji rad, otvaranje malih zanatskih radnji u kojima će moći da izrađuju i prodaju svoje proizvode, objasnila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je Nešić.

- Stari i umetnički zanati su danas cenjeni, a zanatlije sa "majstorskim pismima" i sertifikatima mogu da dobiju povoljne kredite od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, iz mikrofonda, za otvaranje samostalnih radionica - istakla je Nešićeva.

Među dobitnicima "majstorskih pisama" su dva muškarca: kolar i sodadžija, a ostale su žene koje se bave domaćom radinošću, jorgandžijskim i asurdžijskim zanatima, precizirala je Nešićeva.

Udruženje "Etnoforma" radi šest godina i ima 60 članova, napomenula je Nešić i istakla da sada sprovodi projekat Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u obuci mladih ljudi u tkanju. "Ovaj projekat sada provodim i u selu Bresje i veliko je interesovanje, a zatim ćemo obuku organizovati u selima Šantarovac i Končarevo na području Jagodine", rekla je Nešić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.