MUP upozorava građane Srbije: Ne prilazite nabujalim rekama

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 09:46

MUP upozorava građane Srbije: Ne prilazite nabujalim rekama

U toku noći pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na crpljenju vode na nekoliko lokacija.

Oni su bili u Boru u naselju Savača, zatim u mestu Šarlinac opština Doljevac iz podruma Gerentološkog centra i u Jagodini na lokaciji nove industriske zone, zatim evakuaciji životinja iz poplavljene štale u Grockoj, kao i na preventivnivnom obilasku svih kritičnih vodotokova na teritoriji cele Republike Srbije.

Sinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u 21.00 časova u mestu Mirosaljci bb, GO Lazarevac, Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP.

Evakuisao je jedno lice koje je upalo u reku Turija.

Usled izlivanja reke Toplice, sinoć oko 23 časova od strane Crvenog Krsta Doljevac, evakuisana su 33 lica iz sela Šarlinac i Šainovac i ista su smeštena u Domu kulture u mestu Šarlinac.

Nije bilo proglašenja novih vanrednih situacija a na snazi je trenutno ukupno 52 vanredne situacije.

Za celu teritoriju gradova: Kruševac, Bor, Čačak, Loznica, Jagodina, Prokuplje, Kraljevo i opština Aranđelovac, Aleksandrovac, Lučani, Topola, Rača, Lebane, Doljevac, Rekovac, Arilje, Aleksinac, Svilajnac, Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa, Kuršumlija, Brus, Vladičin Han, Žitorađa, Blace, Kučevo, Smederevska Palanka.

Deo teritorija: Grada Šapca i Užica, i opština Trgovište, Bojnik, Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Kosjerić, Varvarin, Majdanpek.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve građane da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima, da u slučaju eventualne opasnosti slušaju nadležne institucije i da ukoliko voda preti da uđe u domaćinstva, iskoriste džakove sa peskom da obezbede lokaciju, kao i da se u slučaju direktne opasnosti popnu na više etaže, isključe električnu energiju i, podsećamo, pozovu vatrogasce na broj 193 ili policiju na 192, kako bi im bila pružena adekvatna pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredna situacija i u Lebanu i Medveđi kao i u delovima Bojnika i Trgovišta

Izvor: JUGpress.com, 17.Jun.2023

BEOGRAD..Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije..tokom noći su preventivno obilazili sve kritične vodotokove na teritoriji cele..Republike Srbije, a bili su angažovani na crpljenju vode u Boru u naselju Savača,..u mestu Šarlinac, opština Doljevac iz podruma...

Nastavak na JUGpress.com...

"NADLEŽNE SLUŽBE ĆE BITI NA TERENU DAN I NOĆ" Gašić obišao Junkovac koje je usled obilnih padavina i izlivanja reke poplavljeno (FOTO/VIDEO)

Izvor: Blic, 17.Jun.2023

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je mesto Junkovac, u opštini Lazarevac, koje je usled obilnih padavina i izlivanja reke Turije poplavljeno i tom prilikom naglasio da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, koji su punim kapacitetom angažovani...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.