MAMOGRAF U JAGODINI ZAUZET DO 6. APRILA

Izvor: Kurir, 25.Jan.2011, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAMOGRAF U JAGODINI ZAUZET DO 6. APRILA

JAGODINA - Stručnjaci Instituta za onkologiju i radiologiju Beograd pregledali su u Jagodini, za sedam dana, na pokretnom mamografu - autobusu sa aparatom za rano otkrivanje raka dojke, više od 700 žena, a termini za preglede su popunjeni do 6. aprila, izjavio je danas direktor Doma zdravlja u Jagodini Miloš Lukić.

"Radi se svaki dan, osim nedelje od 8 do 18 sati, i dnevno pregleda 110 žena", rekao je Lukić i napomenuo da se pregledi zakazuju, kao i da su svi dani popunjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << do 6. aprila.

On je dodao da se očekuje da pregledi budu završeni do 1. maja. Interesovanje žena je veliko i lekari preporučuju ženama do 40 godina starosti da se ne prijavljuju na pregled na pokretnom mamografu, osim ako ih ne preporuči njihov lekar, istakao je Lukić.

On je dodao da se na pregled javljaju i žene iz drugih opština Pomoravskog okruga.

"Mi ih ne primamo, jer će mamograf doći i u njihova mesta, ali ih i ne vraćamo", rekao je Lukić.

Mamograf je stacioniran kod sportske hale Jagodinskog sportskog saveza, a mamografski pregledi su jedan od tri programa Ministarstva zdravlja za rano otkrivanje raka.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Mamograf u Jagodini: Popunjeni svi termini za preglede

Izvor: Glas javnosti, 26.Jan.2011, 07:02

JAGODINA - Stručnjaci Instituta za onkologiju i radiologiju Beograd pregledali su u Jagodini, za sedam dana, na pokretnom mamografu - autobusu sa aparatom za rano otkrivanje raka dojke, više od 700 žena, a termini za preglede su popunjeni do 6. aprila, izjavio je danas direktor Doma zdravlja u Jagodini...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.