Izvor: Blic, 25.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuća za žirafu 120.000 evra

Jagodinski zoološki vrt može da kupi žirafu tek kada sazida smeštaj za ovu životinju, koji, prema elaboratu dostavljenom Vladi, košta oko 120.000 evra, saznaje „Blic".

- Da bi žirafa stigla, neophodno je da se prvo sagradi štala ili smeštaj za životinju, koji, potom, mora da pregleda Evropsko udruženje zooloških vrtova. Tek posle njihove pozitivne ocene, oni imaju pravo da kupe žirafu - kaže naš sagovornik iz Vlade koji je želeo da ostane anoniman, a imao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uvid u elaborat.

Cena žirafe je oko četrdeset do pedeset hiljada evra, u zavisnosti od toga da li je mužjak ili ženka, dok je ostatak novca namenjen za transport i ostale troškove smeštaja.

Jagodinske opštinske vlasti, na čijem čelu je Dragan Marković Palma , lider Jedinstvene Srbije, 19.239.644 dinara, koji bi trebalo da budu uplaćeni u sledećih nedelju dana, moraju da potroše u narednih šest meseci za kupovinu i smeštaj životinje, inače bi pare poreskih obveznika trebalo da vrate u državnu kasu.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.