Krvavo momačko veče

Izvor: Politika, 04.Sep.2009, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvavo momačko veče

Pripadnici Policijske uprave u Jagodini rade na rasvetljavanju ove tragedije kao i na identifikaciji svih osoba koje su učestvovale u masovnoj tuči mladića iz dva grada, Jagodine i Ćuprije

Jagodina – Umesto da se danas venča sa Biljanom Dimitrijević, Ivan Simić (23) iz Jagodine, koji je zadobio lakše povrede u tuči koja se dogodila u petak u ranim jutarnjim satima ispred izletišta „Aračlijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << potok” u Jagodini, oporavlja se na hirurgiji jagodinske bolnice. Njegov drug Darko Đurđević (20) iz istog grada, koji je zadobio teške povrede, operisan je na istom odeljenju, dok je njegov brat od strica Marko Đurđević (24) preminuo na operacionom stolu. Peti povređeni V. Z. iz Paraćina (25) oporavlja se na istom odeljenju, dok su M. G. (23) i D. Đ. (36), obojica iz Jagodine, nakon ukazane lekarske pomoći pušteni na kućno lečenje.

U porodici preminulog Marka Đurđevića kažu nam da je veća grupa mladića proslavljala momačko veče Ivana Simića u kafani „Potok” u „Aračlijskom potoku”.

– Onda je naišao neki Vaske, koji im je rekao da je u jednoj jagodinskoj diskoteci upravo učestvovao u tuči sa nekim Ćupričanima i da im je pobegao. Međutim, kada su napustili izletište, grupa od sedam mladića već ih je čekala. Darko ih je upitao šta hoće, a jedan od njih ga je odmah ubo u stomak. Njegov brat Marko skočio je da ga brani, ali ga je taj mladić ubo nožem u grudi, slezinu i bubrege, a onda ga rasporio – pričaju u porodici.

I vlasnik kafane i rođaci povređenih mladića tvrde da su mirno sedeli i proslavljali momačko veče.

– Ti Ćupričani nisu ni ulazili u kafanu. Sačekali su ih ispred i odmah nasrnuli na njih. Mladići su stradali ni krivi, ni dužni. Jedan je mrtav, a moj sin ne samo što će morati da odloži svadbu, već će se doživotno sećati ovog nemilog događaja – navodi za „Politiku” Ivanov otac Slobodan.

U porodici još saznajemo da je Marko i pored tih uboda bio svestan i da bi možda preživeo da je ranije stigao u bolnicu.

– Mladići su bili uplašeni, pa nisu pozvali Hitnu pomoć, nego taksi. Međutim, prvi taksista nije hteo da ih poveze, jer je Marko mnogo krvario. Tek ga je drugi taksista odvezao u bolnicu.

Iako im je svima teško, kažu da će Markovu smrt najteže podneti rođena sestra Ana, jer je bila jako vezana za njega.

– Kupila mu je beli sanduk, jer smo se svi pripremali za njegov rođendan, koji je trebalo da proslavi sutra. Došli su i rođaci iz Beograda. Pitanje je da li će baka, koja je takođe doputovala iz Beograda i donela mu puno poklona, da preživi njegovu smrt – dodaju za naš list Markovi najbliži rođaci.

Inače, pripadnici Policijske uprave u Jagodini u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom rade na rasvetljavanju ove tragedije kao i na identifikaciji svih osoba koje su učestvovale u masovnoj tuči, navodi se u saopštenju jagodinske policije.

Z. Gligorijević

------------------------------------------------------

Operacija bez anestezije

Marko je stigao u takozvanom agonalnom stanju, koje je teže od kome. Izgubio je mnogo krvi i imao povrede opasne po život. Počeli smo da ga operišemo bez anestezije da bismo mu spasili život, ali on je izdahnuo na operacionom stolu, kaže za „Politiku” Nikola Vasić, načelnik hirurgije u jagodinskoj bolnici.

[objavljeno: 05/09/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.