Kreda crta maštom, dečje poruke poslanicima

Izvor: Studio B, 07.Okt.2012, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kreda crta maštom", dečje poruke poslanicima

Tradicionalna dečja manifestacija "Kreda crta maštom" održana je u Skupštini Srbije, uz muzički program, crtanje i pisanje poruka na platou ispred skupštine i uz poruku da je važno boriti se i štititi dečja prava.

Manifestacija se održava desetu godinu za redom u okviru "Dečje nedelje", a program je počeo voditelj i muzičar Minja Subota, koji je otpevao pesmu "Deca su ukras sveta", nakon čega su usledile recitacije i pevanje izvornih i dečjih pesama, folklor... 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Deci iz: Beograda, Niša, Jagodine, Novog Sada i drugih krajeva Srbije obratio se predsednik Skupštine Nebojša Stefanović, pokrovitelj manifestacije, koji je rekao da ne treba zaboraviti da treba da se čuje i glas dece, jer su ona budućost zemlje. 

On je rekao da parlament danas izgleda najlepše i najveselije, i poručio deci da se druže i da je sada pravo vreme da se provode sa svojim drugarima. "Vi ste budućnost naše zemlje, među vama su mnogi koji će upravljati Srbijom i svetom, oslonite se na nas odrasle jer mi brinemo o budućnosti", poručio im je Stefanović. 

Deca su predsedniku skupštine uručili poklone - crteže i plakete u znak zahvalnosti, a nakon muzičkog dela programa u Velikoj sali, na platou ispred Skupštine su kredama ispisali različite poruke i crteže. Najbolji radovi biće nagrađeni i izloženi kasnije u Skupštini Srbije. Mališanima su podeljeni i papirići na kojima je trebalo da napišu ili nacrtaju poruke za poslanike.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.