Kontrola saobraćaja

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrola saobraćaja

Tokom ove nedelje saobraćajna policija je na celoj teritoriji Srbije pojačala kontrolu vozača. Time se i naša zemlja priključila akciji u kojoj učestvuje 29 članica mreže saobraćajnih policija Evrope.
Svaka kontrola vozača i na teritoriji koju kontroliše saobraćajna policija iz Jagodine podrazumevala je obavezno alkotestiranje.
 
Da li zbog toga što je kontrola bila najavljena u medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ili su oni koji sedaju za volan odgovorniji pa ne piju alkohol pre vožnje - tek, rezultati nisu loši.

Dalibor Mosić, komandir saobraćajne policije u Jagodini kaže da je za prva tri dana akcije alkotestirano 1.739 vozača na više lokacija:
„Tom prilikom je otkriveno, odnosno u kontroli saobraćaja zatečeno sedam vozača pod dejstvom alkohola koji su sankcionisani i ujedno isključeni iz saobraćaja. Za prethodnu akciju koja je bila održana jula meseca ove godine alkotestirano je bilo 497 vozača gde je, tom prilikom, osam vozača bilo sankcionisano i isključeno iz saobraćaja zbog božnje pod dejstvom alkohola.”
Vožnja u alkoholisanom stanju, prekoračenje brzine i nevezivanje pojasa kako vozača tako i ostalih putnika najčešći su prekršaji. Posebno zabrinjava činjenica da veliki broj vozača tokom vožnje koristi mobilne telefone.
Iz „Puteva Srbije” zbog padavina i niskih temperatura i apel svim učesnicima u saobraćaju da budu oprezni u vožnji, poštuju saobraćajnu signalizaciju, ograničenja brzine i na put ne kreću bez zimske opreme i pneumatika.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.