Konkurs za Srpsko pero 2017.godine

Izvor: RTS, 22.Feb.2017, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za "Srpsko pero" 2017.godine

Savet Svesrpskog književnog festivala mladih pisaca Jagodine i Narodna biblioteka Jagodine raspisali su 32. konkurs za tradicionalnu književnu nagradu "Srpsko pero 2017".
Nagrada "Srpsko pero" se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike, dar Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini, i biće uručena na završnoj svečanosti, koja će se održati u Jagodini u junu, povodom Vidovdana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Pravo učešća imaju mladi pisci Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore, do 35 godina starosti, koji stvaraju na srpskom jeziku, rečeno je Tanjugu u Savetu festivala.
Radove bez obzira na žanr (pesma, priča, esej, dramski tekst...) dužine do
deset kucanih stranica treba poslati pod šifrom u tri primerka, najkasnije do 15. maja.
U posebnoj koverti treba poslati rešenje šifre i osnovne bibliofilske podatke, kažu u Savetu.
Radove će ocenjivati stručni žiri sastavljen od književnika Jagodine i Beograda, a osim laureata, na završnoj svečanosti posvećenoj Vidovdanu, učestovaće i najuspešnijih deset učesnika konkursa.
Tada će biti promovisan i zbornika sa 30 najuspešnijih radova pristiglih na ovaj konkurs, rekao je Tanjugu umetnički direktor festivala Bajo Džaković.
U okviru završne svečanosti biće uručena i nagrada za sveukupan doprinos kulturnoj baštini Srbije "Zlatni orfej" piscu Srbije i "Pomoravski orfej" najuspešnijem piscu Pomoravlja, napomenuo je Džaković.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Raspisan konkurs za tradicionalnu nagradu "Srpsko pero"

Izvor: BKTV News, 22.Feb.2017

Pravo učešća imaju mladi pisci Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore, do 35 godina starosti, koji stavraju na srpskom jeziku, rečeno je danas Tanjugu u Savetu festivala...Savet Svesrpskog književnog festivala mladih pisaca Jagodine i Narodna biblioteka Jagodine raspisali su 32. konkurs...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.