Kej kod Mosta mladosti u Nišu ruiniran i zapušten

Izvor: JužneVesti.com, 17.Feb.2024, 16:03

Kej kod Mosta mladosti u Nišu ruiniran i zapušten

Smeće, šiblje, zarđalo gvožđe i išarani zidovi - slika je kod Mosta mladosti u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog, na delu keja u blizini Jagodin male u Nišu. Čitaoci se preko aplikacije “Prijavi problem” žale na divlje deponije i u drugim delovima grada, ali i na udarne rupe, nezavršene radove javnih preduzeća, nebezbedne ulice i nepropisno parkiranje.

foto: čitalacZidovi stare kuće na keju išarani su, kao i betonski deo konstrukcije mosta, a tu je i razbacano >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << smeće, kao i zarđale improvizovane stative. Dotrajala drvena bandera opasnost je za prolaznike, kaže Nišlija.

Mini-deponija nalazi se i u Vinaverevoj, uz prugu i kuće. Žitelji kažu da se to sredi, ali da vrlo brzo ponovo nastane nered. Od nadležnih traže češće sakupljanje smeća i bez prijave stanara i postavljanje kontejnera ili kamere, a od komšija da budu odgovorni. Slično je i između zgrada u Čarnojevićevoj i Rudničkoj.

U pravcu ka Fakultetu zaštite na radu nalazi se deponija šuta i beton ploča. Radove su izvodili skupština stanara i predsednik zgrade u Rudničkoj. Pojavljuju se miševi i ostali glodari. Posao za komunalnu inspekciju - piše čitalac.

foto: čitalacMeštani Pasi Poljane više puta su se žalili na divlju deponiju kod groblja u tom naselju, u blizini puta Niš - Leskovac, gde je i sada, kako kažu, “horor”.

Nered je i u centru Niša, iza Doma vojske, gde je, kako navodi čitalac, stecište pacova i gde se širi neprijatan miris. Takođe, građanin javlja da u Tvrđavi nije počišćeno nakon vatrometa za Dan državnosti.

foto: čitalacU Velikotrnavskoj imaju drugi problem - posle bilo kakve padavine ne mogu da priđu kontejnerima zbog blata i bara. Stanovnici traže i kontejnere za reciklažu.

Žitelji Malog Vrtopa u opštini Gadžin Han kažu da su oko školskog igrališta, ali i u jednoj njivi, parkirani napušteni automobili.

foto: čitalacUdarne rupe su, kao i smeće, “tradicionalan” problem Nišlija. Ovog puta Južnim vestima žalili su se stanari Sime Matavulja, Ivana Gundulića i Božidarčeve.

Ulice Zmaja od noćaja i Rudnička opasne su za pešake, tvrdi čitalac, jer je trotoar jako uzak, a na njemu su parkirani automobili celom dužinom, dok je sa druge strane žica nekadašnje kasarne, sada “Novog Niša”.

Te dve ulice su poslednjih godina postale veoma prometne, a vozila se kreću često velikom brzinom jer imaju otvoren pravac. Lično mi se desilo da sam jednog dana vozila unuka kolicima. Dva automobila su se preticala punom brzinom. Samo zahvaljujući mojoj brzoj reakciji je izbegnuto da promaše i mene i kolica sa bebom. Roditelji sa strahom šalju decu u školu i dočekuju ih. Da li se ovaj grad oslanja na izuzetno oprezne pešake svih uzrasta da se ne desi neka nesreća? Da li treba da se desi NEKA tragedija pa da se onda preduzimaju koraci i rešenja - pita čitateljka.

foto: čitalacStanar Knjaževačke kaže da je zelena površina ispred jedne zgrade u toj ulici bila ograđena i stvarno zelena, ali da je najpre neko kamionom oborio metalnu ogradu, a da su zatim ljudi počeli tu da se parkiraju.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.