KRIZA USPORILA PRODAJU KABLOVA U JAGODINI

Izvor: Kurir, 12.Dec.2011, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIZA USPORILA PRODAJU KABLOVA U JAGODINI

JAGODINA - Prošlog i ovog meseca znatno je opala prodaja proizvoda Industrije kablova, a kupci ne uzimaju ni ono što su poručili i u većini slučajeva platili unapred, izjavio je zamenik generalnog direktora "Kablova" Slavomir Vujčić.

"U novembru i decembru naši kupci ne povlače robu koju su poručili i koju su u principu unapred platili, ili ne povlače intenzitetom koliko mi proizvodimo, tako da beležimo pad izvoza u zadnja dva meseca", rekao je Vujčić i potsetio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Industrija kablova ima "čvrste ugovore sa kupcima koji važe i koji nisu u pitanju".

Industrija kablova u Jagodini je ove godine povećala proizvodnju i izvoz za 50 odsto. Inostranom tržištu isporučeno je raznih vrsta kablova u vrednosti 15 miliona evra, naglasio je Vujčić i istakao da bi mogli proizvesti mnogo više kada bi naplata prodate robe bila kako treba.

"Naplata je vrlo osetljiva stvar, mogli bi mnogo više da proizvodima, ali zbog loše naplate ne smemo, jer sve reprodukcijske materijale, osim bakra koga nabavljamo u Srbiji, uvozimo i uglavnom moramo da platimo unapred", objasnio je Vujčić.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Kriza usporila prodaju kablova u Jagodini

Izvor: Glas javnosti, 13.Dec.2011, 07:41

JAGODINA - Prošlog i ovog meseca znatno je opala prodaja proizvoda Industrije kablova, a kupci ne uzimaju ni ono što su poručili i u većini slučajeva platili unapred, izjavio je zamenik generalnog direktora "Kablova" Slavomir Vujčić..."U novembru i decembru naši kupci ne povlače robu koju su...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.