Jug Radivojević predsednik žirija na Danima komedije

Izvor: NaDlanu.com, 31.Jan.2012, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jug Radivojević predsednik žirija na Danima komedije

JAGODINA, 31. januara 2012. (Beta) - Predsednik žirija 41. festivala "Dani komedije" u Jagodini biće reditelj Jug Radivojević, a članovi Dara Džokić i Dragiša Milojković, saopštio je u utorak Upravni odbor festivala.

JAGODINA, 31. januara 2012. (Beta) - Predsednik žirija 41. festivala "Dani komedije" u Jagodini biće reditelj Jug Radivojević, a članovi Dara Džokić i Dragiša Milojković, saopštio je u utorak Upravni odbor festivala.U festivalski program od 20. do 27. marta uvrštene su predstave "Kumovi" beogradskog Zvezdara teatra, "Svojta" pozorišta "Boško Buha" takodje iz Beograda, "Komedija zabune" Narodnog pozorišta iz Subotice i "Ožalošćena porodica" Narodnog pozorišta u Nišu.Na repertoaru su i "Urnebesna tragedija" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, "Sedam i po" u koprodukciji beogradskog Ateljea 212, Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Banjaluke, kao i predstava "Dobri ujkica" Ustanove kulture "Vuk Karadžić" iz Beograda.Na festivalu će biti predstavljena i knjiga profesora istorije iz Jagodine Ninoslava Stanojlovića "Nušić i Jagodina" u izdanju Festivala "Dani komedije".Knjiga govori o malo poznatim detaljima iz života Branislava Nušića i njegovim brojnim vezama s Jagodinom, a sadrži portrete 48 glumaca koji su tumačili Jovanču Micića, od Čiča Ilije Stanojevića do Milorada Mandića Mande.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.