Jedanaest godina od ubistva novinara Milana Pantića

Izvor: Studio B, 11.Jun.2012, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedanaest godina od ubistva novinara Milana Pantića

U Jagodini je danas komemorativnim skupom obeleženo 11. godina od ubistva novinara "Večernjih novosti" Milana Pantića, na kome je poručeno da Srbija neće biti demokratska zemlja dok se ne otrkriju ubice novinara.

Rodbina, prijatelji i novinari posetili su Gradsko groblje gde je sahranjen Pantić, upalili sveće i položili cveće, a zatim i mesto ubistva Pantića, u hodniku ispred njegovog stana u zgradi u Ulici Branka Radičevića broj 1 i spomen bistu na Trgu koji nosi Pantićevo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ime.

U Narodnoj biblioteci ovogodišnja tradicionalna nagrada za novinarsku hrabrost , koja je ustanovljena u znak sećanja na pokojnog Pantića, uručena je novinaru, dopisniku Radio televizije Srbije sa Kosova i Metohije Andriji Igiću.

Nagradu su, po tradiciji, uručili supruga i sin Pantića Živka i Nemanja.

Predstavnici UNS-a i NUNS-a su i ovog puta, ponovili zahtev nadležnim organima da se ubica i nalagodavci ubistva Pantića, Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović što pre pronađu i zaslužno kazne "inače će Srbija ostati zemlja u kojoj se nekažnjeno novinari ubijaju".

Zamenik glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" Miloš Antić ocenio je da je "porazna činjenica što država ni 11 godina posle mučkog ubistva Pantića, 13 godina posle likvidacije Slavka Ćuruvije i 18 godina od misterioznog smaknića Dade Vujasinović, ne vodi ni jedan sudski spor za ubistvo novinara"."Za jedno demokratsko društvo previše je kada se, makar samo sumnja da su političko-policijski i mafijaško-tajkunski krugovi, koji itekako imaju udela u ubistvu naših kolega, i dalje toliko moćni da sprečavaju istragu i pravosuđe da pred lice pravde izvede nalagodavce i počinioce tih gnusnih ubistava", rekao je Antić.On je ocenio da će istina o ubistvu Pantića "kad tad izaći na videlo".

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović je istakao da Jagodina i građani pamte Pantića kao uzornog, vrednog i poštenog novinara istraživača."U ime Skupštine grada i grada molim sve koji rade na rasvetljavanju ubistva Pantića da ulože napore i kažu ko je ubica Pantića", rekao je Stevanović.

Milan Pantić je ubijen na današnji dan oko osam satu u ujutro dok se vraćao iz prodavnice sa "više udaraca tupim predmetom u glavu".
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.