Izvor: Medijski istraživački centar, 29.Mar.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javnost rada poslanika

Media i reform centar Niš predstavio je projekat „Javnost rada republičkih poslanika“, koji ova organizacija civilnog društva u narednih 11 meseci realizuje u saradnji sa još tri partnerske organizacije iz Vranja, Jagodine i Novog Sada.
 Na konferenciji je istaknuto da će implementacijom ovog projekta građani  imati priliku da „upoznaju“ kandidate za republičke poslanike iz Niša, Vranja, Jagodine, Inđije i Novog Sada.
- Kandidati za republičke poslanike >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << će učestvovati u TV panelima, a naši sugrađani će imati priliku da, osim kandidata iz Niša, vide i kandidate svih stranaka iz Vranja, Jagodine, Inđije i Novog Sada – istakla je  Jelena Đukić-Pejić, saradnica na projektu.
 Ona je dodala da će u drugoj fazi realizacije projekta, nakon konstituisanja Narodne Skupštine Republike Srbije, obučeni aktivisti pratiti rad izabranih Republičkih poslanika iz ovih pet gradova.
-  Svaki od pet gradova u kojima se realizuje projekat „Javnost rada republičkih poslanika“ će imati svoj monitoring tim koji će pratiti koliko vremena narodni poslanici provode za govornicom i koliko doprinose lokalnoj zajednici iz koje dolaze – rekla je Đukić-Pejić i dodala da će građani biti obaveštavani putem društvenih mreža (facebook, twitter i youtube) u svakom od pet gradova u kojima se projekat realizuju
-Na kraju projekta će biti odštampan „bilten“ za svaki od pet gradova u kojem će građani moći da vide koliko su njihovi poslanici proveli vremena za skupštinskom govornicom, za koje su se značajne odluke zalagali ili ne, kada su u pitanju gradovi iz kojih dolaze, kao i koliko su novaca potrošili za taj vremenski period.
Pogledaj vesti o: Jagodina,   Vranje

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Povezane vesti

Ko nas predstavlja u Parlamentu?

Izvor: Studnel.com, 30.Mar.2012, 04:14

Saznati ko su ljudi koji će nas predstavljati u Parlamentu − cilj je projekta „Javnost rada republičkih poslanika“, koji je danas predstavio Media i reform centar Niš.. Opširnije..

Nastavak na Studnel.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.