Jagodinske lezbijke grafitima protiv Palme

Izvor: Glas javnosti, 21.Sep.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodinske lezbijke grafitima protiv Palme

JAGODINA - U Jagodini su juče ujutro osvanuli grafiti podrške LGBT osobama.

Na više lokacija na asfaltu su prikazane siluete dve žene u zagrljaju sa natpisom "Lezbijska scena, ne prelazi!", kao aluzija na slične natpise na uličnim lokacijama kriminalističkih uviđaja.

Takođe, na više mesta je išarana ilustracija "Ljubi bližnju svoju".

Podsetimo, lider Jedinstvene Srbije i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma više puta je povodom "Parade >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ponosa" koja je najavljena za 2. oktobar u Beogradu izjavio da se tom manifestacijom LGBT građani "rugaju građanima Srbije".

On je za taj datum u Jagodini najavio "Pravu paradu ponosa", umesto "beogradske parade srama", prenosi B92.

"Biće to šetnja najmanje dve hiljade devojaka i mladića u narodnoj nošnji uz učešće brojnih folklornih grupa. To je srpska tradicija i pravo pravoslavlje. To je ponos Srbije", rekao je Marković.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.