Jagodincima besplatne tezge, a i TV program

Izvor: B92, 22.Avg.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodincima besplatne tezge, a i TV program

Dok u drugim opštinama poljoprivrednici plaćaju pijačne tezge, Jagodinci ih dobijaju besplatno.

Jagodinska Skupština ovu odluku uspešno sprovodi već celu deceniju. Da bi njihovim poljoprivrednicima bilo što ugodnije, grad im je obezbedio i besplatan televizijski program.

Prodavanje poljoprivrednih proizvoda Jagodinci ne počinju bez kafice i omiljene serije.

„Pauzu praviš kad ti odgovara. Kada nema mušterija može da se skuva kafa, može da se naruči. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Najviše volim domaće serije. Ono što smo mi snimili, srpske serije. “Stižu dolari” I slične stvari...daju mi volju za životom. Desi se kada je neka serija u toku naiđe mušterija pa komentarišemo, analiziramo seriju, kome se šta sviđa ili ne“, kaže Slađana Petrović, pijaca Jagodina

Svaki dinar je dragocen, pogotovu danas, pričaju prodavci.

„Vidite kakve su suše. Dovoljno je za vodu pa...to je neka ušteda. Pa dobro, nije nešto posebno ali ide...Dosta se promenilo. Dosta je otvorenih marketa, zatvorili su pijac ali, ali ide“, kaže Milica Petrović.

„Robu kad nam ostane obezbeđeno je da stavimo u tezge, da zatvorimo. Imamo čuvara koji brine o tome. Jeste da ne plaćamo ali je slaba potražnja. Nema narod novca“, kaže Vladanka Damljanović.

Na jagodinskoj pijaci ima 308 tezgi i oko pet stotina korisnika.

Da bi pospešila poljoprivredu Skupština Jagodine je 2004. odlučila da jagodinske poljoprivrednike oslobodi plaćanja tezgi i taksi.

„Oni plaćaju samo tezgu, mesečni zakup ali ne plaćaju taksu, za razliku od ranijih godina. Trako da su I oni na neki način stimulisani“, kaže Predrag Petrović, rukovodilac RJ “Pijaca” Jagodina

Dok u drugim gradovima zakup tezge iznosi i do petnaest hiljada dinara. poljoprivrednici iz Ćuprije, Paraćina, Kragujevca plaćaju oko osam stotina dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.