Jagodina ukida pomoć za četvrto dete?

Izvor: S media, 12.Avg.2009, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina ukida pomoć za četvrto dete?

Gradsko veće Jagodine donelo odluku da se iz budžeta Gradske skupštine od 28. februara 2010. više ne isplaćuje mesečno po 200 evra za svako četvrto i naredno dete do punoletstva.

Odbornici Gradske skupštine o ovoj odluci će raspravljati na sednici zakazanoj za 17. avgust a "deci koja su stekla ovo pravo od 1. januara 2008. godine (od kada se odluka primenjuje) i koja će ga steći do 28. februara 2010. godine, naknada će se isplaćivati do punoletstva", rečeno u Odeljenju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << društvenih delatnosti grada.

U obrazloženju gradske Vlade navodi se da je razlog za donošenje ove odluke smanjenje prihoda sredstava u budžetu grada.

Na ovu pomoću do sada je pravo steklo 30 porodica sa četvoro i više dece sa područja lokalne samouprave Jagodine.

Za sada nije predvidjeno ukidanje drugih socijalnih prava, pa će tako svaka nezaposlena trudnica i dalje mesečno dobijati 10.000 dinara, a porodica novorodjenog deteta 200 evra.

Iz budžeta se finansira besplatno letovanje na moru 2.700 učenika, autobuske karte za djake putnike i starije od 65 godina, lekovi za najugroženije i drugo.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Zbog krize ukidaju pomoć za četvrto dete

Izvor: Blic, 12.Avg.2009

Jagodina - Gradsko veće Jagodine usvojilo je predlog za ukidanje materijalne pomoći za četvrto i svako sledeće dete u porodici, na osnovu koje su ove porodice dobijale 200 evra mesečno do detetovog punoletstva. Ako Skupština grada usvoji odluku gradskog veća, odluka o materijalnoj pomoći biće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.