Jagodina, otvoreni Dani komedije

Izvor: RTS, 20.Mar.2014, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina, otvoreni "Dani komedije"

Rada Đuričin otvorila 43. festival "Dani komedije" u Jagodini. U konkurenciji za nagrade sedam predstava.

Glumica Rada Đuričin, ovogodišnja dobitnica "Zlatnog ćurana" - nagrade za životno delo, otvorila je večeras 43. festival "Dani komedije", koji se u Jagodini održava do 27. marta.

Rada Đuričin je priznala da ju je nagrada za životno delo iznenadila.

"Životno delo zvuči veoma ozbiljno, a tako sebe ne doživljavam. Radila sam i radim da bih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bila na spisku živih. Istina, biti na tom spisku nije uvek lako. Ako je ova nagrada potvrda da se na njemu nalazim, hvala još jednom, evo meni povoda za slavlje", rekla je Rada Đuričin proglašavajući festival otvorenim.

Obraćajući se gledaocima, ona je istakla da se raduje što to priznanje dolazi iz Jagodine, iz grada koji služi za ugled mnogim gradovima Srbije, što dolazi sa "Festivala komedije" na čijem je otvaranju učestvovala pre 43 godine u predstavi "Buba u uhu".

"Posebno sam ponosna što sam se zahvaljujući "Zlatnom ćuranu" i ja našla među kolegama koje sam izuzetno i volela i cenila. Ovde na Festivalu dobila sam "Ćurana" u predstavi 'Vuci i ovce' i više puta sam gostovala i bila član žirija. Za Festival me vezuju mnoge divne uspomene i sećanja na nezaboravne drugare, nekadašnje stubove ovog Festivala, na Muharema Pervića, Bucu Mirkovića i Slobodana Stojanovića", kazala je glumica.

Pre svečanog otvaranja festivala, u galeriji Kulturnog centra otvorena je izložba "Dokumenti" scenografa Miodraga Tabačkog. 

Prva predstava večeras, od sedam u konkurenciji za nagrade po izboru selektora reditelja Juga Radivojevića, jeste "Pevaj brate dva" "Favi teatra" iz Beograda, po tekstu Stevana Koprivice i u režiji Andrije Miloševića.

Predstave će ocenjivati žiri u sastavu reditelj Kokan Mladenović (predsednik žirija), dramaturg Branislav Nedić i glumica Ivana Jovanović (predstavnik grada domaćina).

Najbolja predstava, po oceni žirija, biće nagrađena nagradom "Mija Aleksić", dok će najsmešnija predstava, po oceni publike, dobiti nagradu "Miodrag Petrović Čkalja" i statuetu "Jovanča Micić". 

Žiri će dodeliti i statuete "Ćuran" za tri najbolja glumačka ostvarenja i za najbolje rediteljsko ostvarenje, kao i nagrade za najbolju epizodnu ulogu, kostomografiju i scenografiju.

Svečanom otvaranju festivala prisustvovali su čelnici grada, kao i predsednik Skupštine grada Dragan Marković.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Otvoreni 43. dani komedije u Jagodini

Izvor: Blic, 21.Mar.2014, 00:48

Glumica Rada Đuričin, ovogodišnja dobitnica Zlatnog ćurana - nagrade za životno delo, otvorila je večeras 43. festival "Dani komedije", koji se u Jagodini održava do 27. marta. ..Rada Đuričin je priznala da ju je nagrada za životno delo iznenadila...- Životno delo zvuči veoma ozbiljno, a...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.