Jagodina ne čeka Vladu

Izvor: B92, 05.Jun.2014, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina ne čeka Vladu

Jagodina -- Jagodinska lokalna samouprava nije mogla da čeka procenu Vlade već se sama organizovala i našla donatore, kaže Dragan Marković Palma.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas da je siguran da će Vlada Srbije dobro proceniti štete od poplava.

"Očekujemo da država napravi procenu koliko će dobiti svako ko je imao štetu i siguran sam da će to Vlada dobro odraditi. Mi nismo mogli da čekamo da Vlada proceni i poslednjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oštećenog jer je ugrožen veliki broj gradova i domaćinstava, tako da smo se sami organizovali i obezbedili donatore", rekao je Marković.

Marković je na sednici Sstaba za vanredne situacije istakao da je Jagodina prvi i jedini grad u Srbiji koji je sam obezbedio sredstva za nadoknadu štete.

Prema njegovim rečima, do sada je od donatora prikupljeno 3.875.000 dinara i 10.000 evra.

On je dodao da će u roku od 15 dana grad nadomestiti štetu u nameštaju i beloj tehnici svima onima sa teritorije grada kojima su ti kućni aparati stradali u poplavama.

"Sto trideset porodica je dobilo ormare, krevete, stolice, stolove, krevete i frižidere. Mi ćemo sledeće nedelje imati još jednu isporuku, nadam se u isto ovolikom broju", saopštio je Marković.

On je danas uručio Plaketu grada Jagodina gradonačelniku Novog Pazara Mehu Mahmutoviću kao znak zahvalnosti za ukazanu pomoć nakon poplava i pozvao 100 studenata iz ovog grada da budu gosti Jagodine tokom letnje sezone.

"Dobili smo novu garderobu od Novog Pazara i to nam je pomoglo da našim građanima ne dajemo polovnu garderobu", rekao je Marković i dodao da su od Novog Pazara stigle i donacije u vidu hrane, vode i obuće.

Mahmutović je istakao da su privrednici iz Novog Pazara pomogli većini postradalih područja u Sbiji.

"Privrednici su kompletnu proizvodnju poklanjali gradu, a grad je to usmeravao onima kojima je bilo potrebno. Pomogli smo sve naše prijateljske gradove, sa akcentom na Jagodinu, koja je jedan od naših najvećih prijatelja u Srbiji", rekao je Mahmutović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.