Jagodina ne brine za vodu

Izvor: Šumadija Press, 17.Jun.2015, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina ne brine za vodu

U Jagodini je u toku završna faza rekonstrukcije gradskog vodovoda, a celokupan posao zamene oko 20 kilometara azbestnih vodovodnih cevi trebalo bi da bude završen do oktobra ove godine.

Direktor javno-komunalnog preduzeća “Standard” Dragan Lukić kaže da je reč o aranžmanu vrednom 4,5 miliona evra, između Vlade Nemačke, Vlade Srbije, Nemačke razvojne banke (KfW), Skupštine grada i komunalnog preduzeća.

Ugovor je potpisan 2012. godine, a radovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << su počeli prošle godine.

Lukić je kazao da su postojeće cevi stare 60 godina i da je često dolazilo do kvarova na mreži.



– Do sada smo uradili oko 12 kilometara, a ostalo je još desetak i završavamo magistralni prsten. Grad je raskopan, ali apelujem na građane da budu strpljivi jer se ovaj posao radi jednom u sto godina, a dobija se 20 kilometara novih cevi i novi kvalitet života. Nadam se da će do oktobra sve azbestne cevi u Jagodini biti zamenjene
– poručio je Lukić.

On je dodao da cena vode neće biti povećana, kao i da je Jagodina jedan od retkih gradova u Srbiji u kojem za vreme letnjih meseci nema restrikcija vode.

Jagodina je i za vreme poplava sačuvala svoj vodovodni sistem. Do sada smo završili dva bunara, a odobrena nam je izgradnja još tri nova bunara. Iako se najavljuje suša, na našoj teritoriji neće biti ozbiljnijih problema sa vodosnabdevanjem – kazao je Lukić.

Sa novim bunarima obezbedilo bi se kvalitetno vodosnabdevanje Jagodine i okoline u narednih 20 godina.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.