Jagodina dobija pešačku zonu u centru

Izvor: Glas javnosti, 25.Jul.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina dobija pešačku zonu u centru

JAGODINA - Do naredne turističke sezone centar Jagodine dobiće potpuno novi izgled, odnosno glavna ulica biće preuređena u pešačku zonu, najavio je gradonačelnik tog grada Dragan Marković Palma.

Glavna ulica Kneginje Milice, biće potpuno zatvorena za automobile, biće popločana granitnim pločama i biće "jagodinska Knez Mihailova", objasnio je Marković novinarima.

Potpuno ćemo urediti tzv. Južni bulavar (ulaz u Jagodinu iz pravca Ćuprije) koji sada nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << posebno reprezentativan, i na tom delu napraviti fontanu, još jednu u gradu, dodao je Marković.

"Kada prođe ova turistička sezona o ovim planovima razgovaraćemo ozbiljnije, stavićemo ih na glasanje odbornicima Gradske skupštine, zatražićemo saglasnost Direkcije za puteve, raspisaćemo tender", rekao je Marković.

On je istakao da će predložiti da se sredstva od oko dva miliona dinara koja se sada izdvajaju za održavanje i servisiranje, investiraju u izgradnju kružnih tokova, a na takvom jednom iz pravca Ćuprije biće izgrađena fontana.

Marković je potsetio da u Jagodinu dolazi svake godine sve više turista. "Pošle godine ih je bilo pola miliona a ove godine, očekujemo 700.000. U Jagodini studira nekoliko hiljada mladih, Jagodina je grad sporta, a sve činimo da ubrzamo i privredeni razvoj", kazao je on.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.