Jagodina: Prodato JIP  “Novi put”

Izvor: Šumadija Press, 24.Sep.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina: Prodato JIP “Novi put”

Javno informativno preduzeće “Novi put” iz Jagodine, u čijem sastavu su nedeljnik “Novi put”, Radio Jagodina i Tevizija Jagodina prodato je kablovskom provajderu “Kopernikus kejbl netvork”.

Preduzeće je prodato za 46.260 evra, a “Kopernikus Cable Network” je bio jedini ponuđač u drugom krugu privatizacije jagodinske medijske kuće. Početnu cenu u drugom krugu privatizacije od 46.256 evra, “Kopernikus Cable Network” povećao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << za 4 evra.

Vujić je dodao da će novi vlasnik moći da preuzme “Novi put” za mesec dana, nakon što Uprava za sprečavanje pranja novca i Regulatorno telo za elektronske medije daju svoje mišljenje o regularnosti prodaje i potpisivanja ugovora.

“Kopernikus Cable Network” je posle Radoice Milosavljevića za sada kupac najvećeg broja medija. Taj kablovski provajder kupio je u prvom krugu privatizacije dva medija, Radio “Rašku” i Radio “Šid”, koji je najskuplje prodat medij u dosadašnjoj privatizaciji, sa izlicitiranom cenom od 531.000 EUR.

Nedeljnik “Novi put” ove godine obeležava 70 godina postojanja, Radio “Jagodina” osnovana je 1962. godine sa regionalnom frekvencijom, a Televizija “Jagodina” postoji od 2000. godine.

Udruženje novinara Srbije je saopštilo da je samo jedan od ukupno 72 zaposlena u “Novom putu” nije uzeo otpremninu, kao i da od novog vlasnika tog preduzeća zavisi da li će bivše radnike ponovo angažovati.

UNS je, takođe, upozorio da još uvek nije potpisan nijedan kupoprodajni ugovor za 22 medija koja su prodata u prvom krugu privatizacije. To znači da su oni i dalje bez vlasnika, a dodatni problem je u tome što opštine i gradovi nemaju pravo da ih finansiraju, niti mogu da učestvuju na konkursima Ministarstva kulture i lokalnih samouprava za projektno sufinansiranje medijskih sadržaja.

Iz Agencije za privatizaciju saopštavaju da će u narednim danima sukcesivno početi potpisivanje ugovora sa novim vlasnicima i da se do sada prikupljala sva potrebna dokumentacija, kao i da se čekalo i na mišljenja Uprave za sprečavanje pranja novca i Regulatornog tela za elektronske medije.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.