Jagodina: Poziv kineskim investitorima

Izvor: Šumadija Press, 15.Okt.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina: Poziv kineskim investitorima

Lokaciju u Industrijskoj zoni Jagodina ponudiće i zainteresovanim kineskim investitorima.

Ovo je najavio Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodina, čiji je gost bio Li Mančang, ambasador NR Kine u Beogradu.

Marković je rekao da je ambasadoru Kine predložio da naredne akademske godine troje studenata iz Kine upišu Fakultet pedagoških nauka u Jagodini, a za dve godine njih deset, kako bi naša deca upoznala kinesku >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << kulturu, način života i tradiciju i da na taj način približimo naše narode. On je ovom prilikom ocenio da građani Srbije, pored engleskog i nemačkog jezika, treba da počnu da uče i jezik naše bratske države Kine.

Govoreći o saradnji Kine i Srbije, Marković je ocenio da je, osim dobrih prijateljskih odnosa, ključna ekonomnska saradnja dve države.

– Kina danas ima najbolje proizvode i tehnologiju proizvodnje u svetu, a mi to iz Srbije ne možemo da saznamo i vidimo, ako sa njima ne sarađujemo. Kineske robne kuće ne konkurišu srpskim proizvođačima i u njima ima i srpskih proizvoda – rekao je Marković.

Kineski ambasador je istakao da će ambasada nastoajti da unapredi bilateralne odnose i saradnju Kine i Srbije:

– Zahvaljujem se na ponuđenim stipendijama za kineske studente i ukoliko postoji interesovanje da se u Jagodini uči kineski jezik, angažovao bih se da se obezbedi profesor, jer se u Srbiji u ovom trenutku u više od 20 gradova i opština uči kineski jezik. Na taj način omogućavamo zbližavanje dva naroda.

Ambasador Kine je po završetku konferencije za novinare posetio jagodinsku Industrijsku zonu i Turističko-sportski kompleks.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.