JOŠ 100 KREVETA U JAGODINSKOM DOMU STUDENATA

Izvor: Kurir, 27.Nov.2010, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ 100 KREVETA U JAGODINSKOM DOMU STUDENATA

JAGODINA - U Domu učenika i studenata u Jagodini naredne godine biće izgrađen još jedan smeštajni objekat, "aneks", sa 100 postelja, a počeće i izgradnja jedne višenamenske sportske hale, najavio je direktor te ustanove Marko Maljković.

Za novi objekat doma u toku je izrada projekta i prikupljanje ostale dokumentacije, a projekat za izgradnju sportske hale je završen i predat Ministarstvu sporta i omladine i čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se odgovor za pomoć oko izgradnje, objasnio je Maljković.

On je napomenuo da je poslednji objekat, tzv. "novi dom", u sastavu ove ustanove, izgrađen 1990. godine, "od kada govorimo o Domu kao modernoj ustanovi sa svim sadržajima neophodnim za njen pravilan rad".

Dom učenika i studenata u Jagodini sada raspolaže sa 216 postelja za učenike i 106 za studente.

"Poslednju godinu i po, u poboljšanje đačkog i studentskog standarda u Jagodini su investirana velika sredstva", rekao je Maljković i dodao da su urađene rekonstrukcije krova i mokrih čvorova, odvojen kompjuterski centar za korisnike doma, instaliran sistem obezbeđenja sa video nadzorom".

Dom učenika i studenata u Jagodini osnovao je 1898. godine osnivač i Muške učiteljske škole u ovom gradu Sreten Adžić.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Još 100 kreveta za jagodinske studente

Izvor: Glas javnosti, 28.Nov.2010, 07:11

JAGODINA - U Domu učenika i studenata u Jagodini naredne godine biće izgrađen još jedan smeštajni objekat, "aneks", sa 100 postelja, a počeće i izgradnja jedne višenamenske sportske hale, najavio je direktor te ustanove Marko Maljković...Za novi objekat doma u toku je izrada projekta i prikupljanje...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.