JAGODINSKI ROMI VODE RAČUNA O ZDRAVLJU

Izvor: Kurir, 05.Jan.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAGODINSKI ROMI VODE RAČUNA O ZDRAVLJU

JAGODINA - U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Očuvanje zdravlja Roma", u Jagodini su obavljeni pregledi sa laboratorijskim pretragama 65 Roma, a u planu su pregledi kod ginekologa i stomatologa, izjavila je zdravstveni medijator za Rome Snežana Ristić.

Uz napomenu da je njen posao da organizuje preglede u saradnji sa Domom zdravlja, da Romima obezbedi zdravstveno osiguranje, pomogne kod izbora lekara, Ristić je istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da je kod Roma sve više prisutna briga o zdravlju.

- Sve više Roma ima zdravstvene knjižice i lične karte, decu vakcinišu, šalju ih na preglede za upis u školu, vode računa o ličnoj i komunalnoj higijeni, ishrani, oblačenju - napomenula je ona.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.