JAGODINA NAJVIŠE NAPREDOVALA OD SVIH GRADOVA

Izvor: Kurir, 17.Okt.2010, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAGODINA NAJVIŠE NAPREDOVALA OD SVIH GRADOVA

JAGODINA - Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma, ocenio je danas da je Jagodina, poslednih pet godina, najviše napredovala od svih gradova u Srbiji jer se, od svih u Srbji, najviše bavila ekonomijom.

Jagodina je grad u Srbiji koji ima najbolji socijalni program, ovde su najniže cene vrtića, komunalija, i "neće se povecahavti dok se ne povećavaju plate u ovoj državi", istakao je Marković na svečanoj sednici Skupštine grada, održanoj povodom Dana oslobođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od fašižma.

Od samog početka mandata imali smo viziju, kako se razvijati i ovaj grad je ispunio uslove za ulazak u Evropsku uniju, dodao je on i podsetio, da uz to što se u gradu radilo ozbiljno i odgovorno na svim poljima, išlo organizovano i u zemlje Evrope da se vidi i oseti šta se tamo radi.

Bili smo sa privrednicima u Beču, Parizu, Moskvi, gradovima Grčke, idemo 9. novembra u Minhen, bili sa poljoprivrednicima u Beču gde smo vodili i studente.

"Ni Vlada Srbije nije imala ovoliko poseta gradovima Evrope", napomenuo je Marković. "Naš plan je da i u narednom periodu nastavimo ovakvu saradnju sa privrednicima zemalja Evropske unije", rekao je Marković i napomenuo da je Jagodinu poslednjih nekoliko godina posetilo 30 starnih ambasdadora, a nove posete su najavljene za novembra i decembar.

On je, odbornike Skupštine i goste, među kojima je bio i načelnik ekonomskog odeljenja Amabasade Ruske Federacije u Srbiji Valerij Jakovljev (Valery Zakovlev), informisao da je Evropske investiciona banka Jagodini dodelila 500.000 evra za završetak Tehničke škole.

Marković je dodao da idućeg meseca u Jagodinu, u industrijsku sezonu, dolazi jedan investitor iz Pariza, a Jagodina će u Grčkoj graditi hotel za letovanje penzionera, studenat i mladih bračnih parova. Marković je istakao da su ovako dobri rezultati napravljeni i zahvaljujući jedinstvu u akcijama i sprovođenju planova svih stranaka koje deluju u Jagodini.

Povodom današnjeg praznika, delegacije SUBNOR-a, Gradske skupštine i Ambasade Ruske Federacije položile su vence, na spomen obeležje partizana učesnika u oslobođenju Jagodine i na Spomen kosturnicu 1.170 poginulih vojnika i oficira Crvene Armije koji su poginuli u oslobađanju ovog dela Srbije.

Na svečanoj sednici Povelje grada sa novčanim iznosom od 50.000 dinara, primilo je 38 građana Jagodine.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zoo vrt u Jagodini dobija foke

Izvor: Mondo, 17.Okt.2010

Zoološki vrt u Jagodini, jedini južno od Beograda, u utorak će dobiti foke, izjavio je danas gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma.

Nastavak na Mondo...

Jagodina najviše napredovala jer se bavila ekonomijom

Izvor: Glas javnosti, 18.Okt.2010, 07:17

JAGODINA - Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma, ocenio je danas da je Jagodina, poslednih pet godina, najviše napredovala od svih gradova u Srbiji jer se, od svih u Srbji, najviše bavila ekonomijom...Jagodina je grad u Srbiji koji ima najbolji socijalni program, ovde su najniže cene vrtića,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.